Skocz do zawartości

[E46] 318i duze cisnienie plynu chlodzacego twarde weze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Daniel Ci pisze o zakręceniu gazu na butli i wypaleniu resztek z reduktora

Nie lepiej zakręcić gaz na butli i wypalić resztę z redaktora niż rrgenerowac reduktor? Pojeździć na benzynie i sprawdzić

Bo były przypadki że po mimo że była tylko jazda na benzynie to i tak ciśnienie z butli szło do układu chłodzenia.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Zrób jak Ci Daniel radzi i tu napisz.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Generalnie to miałem we wtorek go rozebrać. Jednak odkręciłem korek, wymieniłem na stary. Potem trzymałem na 3-4 tysiące w garażu przez 20 minut i nic. Jestem po jazdach próbnych 200 km na benzynie i jest spokój. Teraz następne 300 km na gazie i węże były w normie. Płyn też niby nie ucieka, natomiast przy 200-220 kilometrze jazdy na gazie zaczęła sobie migać kontrolka poziomu płynu raz na jakiś czas... potem gasła, przy zbiorniczku sucho, za autem dymu też nie. Jestem normalnie skołowany, styki przepatrzane. Niby wszystko okey, a jednak nie mam pewności do tego auta. Reduktor jest ustawiony na 1.22, spadki ciśnienia rzędu 0,1, wszystko w nim jest nowe. Poustawiane mapy, ma ciągle kaprysy... powoli się zniechęcam...