Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakby wracajac do tematu tego auta.

Wydaje sie ze jedynym zastrzeżeniem tutaj tego auta jest jego przebieg.

Niestety żyjemy gdzie żyjemy a ludzie robią to co robią, rada jest taka ze trzeba sobie z tym jakoś radzić. Jedna z metod jest pomoc i dyskusja tutaj na forum.

Gdzieś przeczytałem w jakieś gazecie ze jak kupujesz ponad 10 letnie auto - i podejrzewasz ze licznik jest przekręcony to nie patrz na niego tylko fachowo postaraj się ocenić stan techniczny tego auta.

No coz jakas to rada jest. Jesli komus nie przeszkadza tak mocno przekręcony licznik i posiada odpowiednia wiedzę lub kogoś kto mu pomoże dobrze ocenić stan tech auta to może spróbować podejść do tematu.

Innym rozwiązaniem jest porostu nie interesowanie się autami ze stanem licznika którego nie można zweryfikować na 100%. Bo jeśli nawet wydaje nam się na 80% ze licznik nie kręcony to możne to być porostu wyrachowana przebiegłość sprzedającego aby uwierzyć w fakty, które on przedstawia. Tak czy inaczej auta z przebiegiem który można w 100% zweryfikować nie należna do tej klasy cenowej , czy nie mam racji ?

Bo pokażcie mi BMW 10cio letnie które ma przez cały swoj okres uzytkowania wbite serwisy w ASO lub w inny sposob w 100% niepodważalnie można zweryfikować przebieg. No ze swieca szukac, albo nie ma.

Wiec przy takich autach pozostaje metoda pierwsza, zakładamy z gory po chamsku, że licznik jest kręcony i trzeba podejść do tematu organoleptycznie bo nie wazne w takim wypadku czy licznik byl zkrecony o 100tys czy faktycznie oryginalnie jest 190tys, wazne w jakim stanie jest auto - przy założeniu ze nie ufamy stanowi licznika. Bo mając do wyboru 2 identyczna auta jedno z przebiegiem 290tys po autostradach a drugie 190tys po miescie, które byście wybrali ? Oczywiście pewniej jest zająć się autem, w którym sami wyczuwamy mniejsze krecenie licznika :), albo mamy dar do rozpoznawania ludzi i jesteśmy w stanie rozpoznac czy ktos uczciwie sprzedaje, ale zawsze poprzedni wlasciciel mogl z krecic licznik a ten uczciwy niczego nie wie. :mad2:

Albo tak jak jeden z kolegow napisal czekamy na auto od swojego dziadka lub wojka :). :cool2:

Wiem ze to co napisalem jest kontrowersyjne, ale w takim swiecie zyjemy i jakos sobie trzeba radzic, nie popieram kręcenia licznika, bo to oszustwo.

W sumie pomocne pewnie dla kolegi 10100111001 bylyby wskazowki jak sprawdzic silnik z grobsza zanim wybierze sie gdzies do mechanika i zaplaci.

Pozdro

Tomek

Opublikowano

Wiele rozsądnych słów.Sam dostaję sraczki czytając iż przebieg większy bo gałka zniszczona.I kilka innych bzdetów tego typu.

Szkoda jedynie iż ta dyskusja nie ma pozytywnego finału.Jakiś czas temu ktos wystąpił z inicjatywą by podawać vin i przebieg własnych aut oficjalnie na forum.Było by to pomocne. Pamiętacie ilu chętnych się zgłosiło? .Szkoda że starsznie fachowi oceniacze aut na podstawie fotek w tym temacie jakoś się nie potrafili zaadoptować.

Opublikowano
D/laczego krytykujesz nazwanych przez ciebie "oceniaczy" Przecież o to proszą ci co wrzucili auto do oceny, chociaż wiadomo że są to spostrzeżenia subiektywne, ale wielokrotnie się sprawdziły, choćby po części. Jeżeli uważasz, że wytarta gałka, pedał, kierownica i fotele nie są po części odzwierciedleniem stanu auta, to się grubo mylisz. Jest to podstawowa wskazówka do dalszych oględzin.
Opublikowano
Wiele rozsądnych słów.Sam dostaję sraczki czytając iż przebieg większy bo gałka zniszczona.I kilka innych bzdetów tego typu.

Szkoda jedynie iż ta dyskusja nie ma pozytywnego finału.Jakiś czas temu ktos wystąpił z inicjatywą by podawać vin i przebieg własnych aut oficjalnie na forum.Było by to pomocne. Pamiętacie ilu chętnych się zgłosiło? .Szkoda że starsznie fachowi oceniacze aut na podstawie fotek w tym temacie jakoś się nie potrafili zaadoptować.

Internet jest wieczny....kiedyś pomagając w ocenie auta dla znajomych natrafiłem na zdjęcia i opis na FB poprzedniej niemieckiej włascicielki. Auto miało zdjęte 160 tys. Biedny handlarz...górą ja.

Opublikowano
Otóż nie mylę się.Są to dowody dokładnie nie świadczące o niczym.Wystarczy mieć szeroki zadek i chodzić w jeansach z zamkami na kieszeniach i jest po fotelu.Kierownica?, a o różnych właściwościach potu słyszałeś?.Oczywiście nie zawsze tak jest,lecz może tak być.I dlatego stwierdzenia w rodzaju : ma 200tys, więcej bo kierownica wytarta nazywam bzdetem.Może tak jest może nie.Lecz jeden i drugi demiurg nie stwierdza w domyśle lecz autorytatywnie stwierdza jako pewnik.Dalsza część mojej wypowiedzi poprzedniej także Ciebie dziwi?.W zasadzie jest to jasne; a nuż by prawda wyszła na jaw.
Opublikowano
Po tym poście nie mam chęci wdawać się z tobą w dyskusję, zwłaszcza po tych "naukowych" wywodach. Te ćwieki na spodniach, pierścionki na palcach, 200 kilogramowe grubasy itd itd. Niewiele argumentów zaprezentowałeś, oprócz wytartych jak stara szmata sloganów. Zapewne nie wiesz, że uczestniczysz i przebywasz na forum, więc licz się ze zdaniem innych.
Opublikowano
Po tym poście nie mam chęci wdawać się z tobą w dyskusję, zwłaszcza po tych "naukowych" wywodach. Te ćwieki na spodniach, pierścionki na palcach, 200 kilogramowe grubasy itd itd. Niewiele argumentów zaprezentowałeś, oprócz wytartych jak stara szmata sloganów. Zapewne nie wiesz, że uczestniczysz i przebywasz na forum, więc licz się ze zdaniem innych.

Ty rownież licz się z tym że Twoje zdanie nie koniecznie musi być tak wysokich lotów jak ilość postów,Mam inne i tyle.

I wyrażam je w przeciwieństwie do Ciebie w sposób który personalnie nikogo nie dotyka.Co najwyżej bliżej nie sprecyzowaną grupę.Naucz się tego,nie jest trudne.Natomiast to czy chcesz dyskutować czy nie, a kogo to obchodzi?.W tym stylu raczej milcz.

Opublikowano
Dlaczego negujesz subiektywne wypowiedzi forumowiczów, zresztą na prośbę założycieli tychże tematów. Nie odpowiedziałeś i nie odpowiesz, przynajmniej logicznie. Zajmij się swoimi grami komputerowymi w których jesteś i tak beznadziejny. I to by było na tyle.
Opublikowano

Zenek tez Doda swoje 3 grosze :norty:

Co do wytartej kierownicy czy foteli prawda jest taka ze większość aut w pl ma kręcone liczniki ale tylko przez to ze jest cały czas banda frajerów ktorzy szukają taniego bmw :mad2:

Ale nie do konca kierownica dziurawa Lewarek starty świadczy o dużym przebiegu ,sam miałem pare aut ktore przy przebiegu 130 tys potwierdzonym wpisami do konca w bazie bmw miały do obszycia kierownice czy drążek zmiany biegowow ,auta jeździły po mieście i bardzo rzadko wyjeżdżamy na dalekie trasy i wtedy zamiast włączyć 5 bieg i po 5 h zmienić go czasem na 4 jeździły po mieście jak przysłowiowa L -ka .

Ale tak jak pisałem jezeli ludzie najpierw sprawdzili by vin :cool2: zobaczyli co jest w kompie aso potem zapytali o KS serwis następnie pojechali by z kimś kto ma pojęcie o bmw a nie z babcia czy kolegami ktorzy oprócz palenia gumy nic nie wiedza o bmw to napewno szansa wtopy była by mniejsza .

Ale niestety większość tych lowcowcokazji nie ma kasy na zadbane bmw chcą mieć za wszelka cene bmw i z przymrużeniem oka patrzą na licznik .

Dlatego dalej bedzie kręcenie liczników bo grupa lowcow okazji czeka na swoje wymarzone bmw ktore u nich doczeka sie złomowania :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Każdy orze jak może Zenek, nie każdego stać na super e46 za 35000 zł. Są ludzie którzy kupują takie auto na które ich stać , nazywanie ludzi frajerami bo kupują tanie BMW to już przesada..... Wiesz nie jestem jakiś gówniarzem i kupiłem już 2 BMW w okazyjnej cenie i co ? I nic! Auta sprowadzone przez mojego znajomego. Przebieg sprawdzony, auto sprawdzone w serwisie BMW, wszystko elegancko. Jeżdżę do tej pory i jestem pewien że auto mi posłuży wiele lat. Trzeba poprostu szukać i mieć troche oleju w głowie :) Boże jaki ten kraj jest złośliwy i chciwy .... każdy musi włożyć swoje "3 grosze" bo inaczej nie jest prawdziwym "Cebulakiem"
Opublikowano

A kto mówi ze kazdy ma kupic e46 za 35000 zł?

Jak za 25, juz znajdziesz e90 :mrgreen:

Ludzie kupują co chcą i na co maja ochotę i na co ich stać jeden kupi gniota drugi super auto a z 20 metrów beda wyglądać tak samo tylko ze nie beda jeździły tak samo :cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Dlaczego negujesz subiektywne wypowiedzi forumowiczów, zresztą na prośbę założycieli tychże tematów. Nie odpowiedziałeś i nie odpowiesz, przynajmniej logicznie. Zajmij się swoimi grami komputerowymi w których jesteś i tak beznadziejny. I to by było na tyle.

nie neguję,mam swoje i nieco inne zdanie.Nadal jednak nie pisze tego złośliwie ,niegrzecznie i chamsko....czyli dokładnie tak jak Ty.Skoro masz kompleksy to je lecz .Nawet u mojej żony jesli koniecznie byś chciał.Co do gier komputerowych....chłopcze,jakoś mnie to nie interesuje.Dyskusje z piaskownicy rodem także nie.Tyle z mojej strony i pozdrawiam uprzejmie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiś czas temu ktos wystąpił z inicjatywą by podawać vin i przebieg własnych aut oficjalnie na forum.Było by to pomocne. Pamiętacie ilu chętnych się zgłosiło?.

Pierwszy :twisted: Przebieg/stan licznika: 118 500 km; VIN: WBAEN51060PC20933

Pisz, pisz coraz częściej, bo jak wystawisz na sprzedaż to będziesz musiał zakręcić do przodu, bo nikt nie kupi, "bo kręcony" :mrgreen:

Myślę, że można by podjąć kolejną próbę tworząc temat w odpowiednim dziale, ale i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie a nawet gdyby to ktoś będzie do przodu i już przewidzi, że będzie kręcił w przyszłości i poda "odpowiedni" stan :norty:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.