Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
i dalej to samo Leonek.Jaki silicon ????Chłopie ??? Auto robiłem tez dla siebie zaraz po kupieniu go w D i na uszczelki,uszczeleczki i rureczki do świec czy odmy wydałem kupe kasy w aso bo ja nie lubie lipy w aucie.Tylko powiedz mi po co ruszać miske i śrubki w misce do tej rurki????Dalej widze że nie ogarniasz tego tematu.Przy tej operacji profilaktycznie wymieniłem zbiorniczek wyrównawczy,wszystkie przewody od cieczy i pompe wody żeby mieć to z głowy na pare kolejnych lat.A ty mi jedziesz z takimi tekstami o siliconie....Prosze cie.Dolnych dekli pod głowicami sie nie rusza do wymiany rurki sposobem z aso.Ale musi to robić konkretny mechanior a nie pseudo naciągacze.
Opublikowano

Witam

Kolego jaro wymianę rurki robil mi doświadczony mechanik z dlugoletnim stażem nie jakiś uczeń.

Wszystko co robil konsultowal ze mną bez żadnego naciągania.Przy demontażu dekli na 100% uszczelka miski jest ruszona dlatego zwalona miska i potem nowa uszczelka.Dokladnie widać to na zagranicznych forach np;http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=405453&highlight=coolant+pipe gdzie na 3 zdjęciu widać polowę uszczelki miski która jest odkryta.

Zresztą na 7er.pl temat walkowany zwlaszcza na początku gdzie też jeden z kolegów ralecjonuje wymianę u siebie wraz z opuszczeniem miski str.8

Ja również przy okazji wymienilem u siebie uszczelki pokryw,rurki świec,zbiornik plynu itd.dlatego jeżdzę bez stresa ,że w drodze dopadnie mnie ta awaria.Najważniejsze aby każdy byl zadowolony ze swego samochodu bo ja jestem.

pozdrawiam

Opublikowano
ja też w auto inwestuje jak trzeba,dlatego chwale te motory.Jak mi padła jedna cewka to zmieniłem 8szt.nie czekając na kolejną i nażekać potem.Olej w skrzyni zmieniam co 70tyś.na orginalnej misie i oleju.W silniku leje orgin BMW z normą LL,ale zmieniam go co 12tyś.i orgin wszystkie filtry,nawet kabinowe.To są podstawy o E65 które potem owocują bezawaryjną jazdą.Wsiadam o każdej porze dnia czy nocy i jade 1000km.Wiem że zawsze wróce,i to na LPG.
Opublikowano

Panowie co za różnica zdjęli zawias czy nie - ważne że auto jeździ :)

A tak teraz na poważnie - wokół BMW przede wszystkim serii 7 urosło wiele mitów jakież te auta są drogie w utrzymaniu bo elektroniki , technologii i nie wiadomo czego tam jest napchane . Fakt auta są bardzo dobrze wyposażone ale jak mawia mój przyjaciel ( zajmujący się mechaniką tej marki) byle jaki nowy Focus ma więcej innowacyjnych rozwiązań i byle kowalski kupuje a 7 to już się boi (tylko nie atakujcie mnie zaraz że nie ma lodówki itd.)

Ale cóż coś tym jest

:twisted:

Opublikowano

Lodówki nie ma ale również nie ma i nigdy nie będzie miał 1000 innych rzeczy. :twisted:

Jak byś chciał porównywać Focusa do 7ER to focus musiałby kosztować przynajmniej 2 stówy ale no niestety , to nie ta technologia,nie ta elektronika i nie te rozwiązania konstrukcyjne. Jedno wiem na pewno ,że jak dupniesz siódemkom to wyjdziesz z auta i nogi bedziesz miał całe a z focusa to nie wiadomo czy w ogóle wyjdziesz. :cry: Takie małe podsumownie. O komforcie juz nic nawet nie mówię.

Problem naprawde jest w tym ,że focus z 2014 roku posiada kilka rozwiązań które BMW miało w 7er w 2002 roku no i co za tym idzie BMW ma w tym momencie spory przebieg i wszystko sie niestety może zepsuc mimo woli.

images?q=tbn:ANd9GcTmIl0TjfLac0DKzvrvVkW5vbYa-L8NnaKQ6MwRmjiNpsCR58FF
Opublikowano
Lodówki nie ma ale również nie ma i nigdy nie będzie miał 1000 innych rzeczy. :twisted:

Jak byś chciał porównywać Focusa do 7ER to focus musiałby kosztować przynajmniej 2 stówy ale no niestety , to nie ta technologia,nie ta elektronika i nie te rozwiązania konstrukcyjne. Jedno wiem na pewno ,że jak dupniesz siódemkom to wyjdziesz z auta i nogi bedziesz miał całe a z focusa to nie wiadomo czy w ogóle wyjdziesz. :cry: Takie małe podsumownie. O komforcie juz nic nawet nie mówię.

Problem naprawde jest w tym ,że focus z 2014 roku posiada kilka rozwiązań które BMW miało w 7er w 2002 roku no i co za tym idzie BMW ma w tym momencie spory przebieg i wszystko sie niestety może zepsuc mimo woli.

Miras trochę mnie omylnie zrozumiałeś - nie mówię że Focus jest lepszy od 7Er a świadczy o tym fakt ze focusa nie mam a 7er a i owszem . Nie porównuj komfortu, jakości materiałów , bezpieczeństwa itd.

Auta nowe niższej klasy maja również mocno zaawansowaną technologie ( chodzi o elektronikę ) - systemy samo parkowania , doświetlanie zakrętów , czujniki dojazdu do innego auta , przekroczenia pasa drogowego, kontrole prędkości itd. itd. a jednak te auta są kupowane przez kowalskiego

mam nadzieję że teraz wyraziłem się jasno

:twisted:

Opublikowano
chciał bym zobaczyć tego fokusa kowalskiego z takim wypasem.Znając polskie realia to tylko mit kolego że fokus ma taki wypas.
Opublikowano
Panowie focus jest tylko przykładem równie dobrze może być to citroen c5 i wiele innych . Ale ta dyskusja już nic nie wnosi do tematu także proponuje wyluzować
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, przymierzam siecdo zakupu 7er z benzyna, raczej do gazu, szukam auta z 06/07 , na zakup mam om 70 tys, co byscie polecili jezeli chodzi o motor?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ale się panowie tej rurki uczepiliście. Nowy patent jest już od dość dawna znany i naprawa możliwa do wykonania dosłownie na parkingu..

Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem E64 745i 2002 cy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi z tą rurką ??

pozdro