Skocz do zawartości

e39 co zrobić z odklejającym się materiałem ?

kuba290.94

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nadeszło słoneczko i poświeciło troszkę ... wszystko było ok dopóki nie zobaczyłem na odklejający się materiał przy przednim słupku lewym oraz z tyłu. Bardzo mnie to denerwuje, jestem w niemczech czy jest możliwość jakoś samemu to naprawić ? Tylko nie piszcie że mam posklejać taśmą przezroczystą że szwagrem ... :D Poniżej podaje 2 linki ze zdjęciami. Pozdrawiam :)

http://images70.fotosik.pl/23/5766749133c30babgen.jpg

http://images70.fotosik.pl/23/2428d1e6cd103501gen.jpg (sory za odwrócone zdjęcie)

• Zasłużeni forumowicze

Ja kupiłem taki klej w spreju, typowo do zastosowań tapicerskich i tym naprawiałem.

Mi przednie słupki obłaziły, bo się fachowcy przy wymianie szyby nie popisali.

Po przyklejeniu ponad 2 lata śmigałem i nic się nie odklejało, później zmieniłem na czarny sufit, a stary do dzisiaj leży na strychu i nic tam się z nim złego nie dzieje, a zaznaczam że do blachy jak przygrzeje to jest cieplej jak w aucie. :wink:

• Zasłużeni forumowicze

Ja mam taki jak na zdjeciu. Mozesz nim wszystko kleic, skora, folia, materialy, gabki, papier, okladziny plastikowe, w sumie wszystko oprucz styropianu.. Nie posiada mocnych rozpuszczalnikow wiedz nadaje sie do takich prac.. Bardzo szybko lapie i trzyma ale mocno pryska wiedz proponuje zrobic probe na kartonie, okleic i oslonic folia lub papierem miejsca ktorych nie chcesz kleic.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/IMG_20140723_210013_zps1318377f.jpg

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze

ATU, Konrad Autoteile, Conrad, Stahlgruber czy w Obim itd. Maja nie wiem ale na pewno internet :)

Plam nie zostawia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Witka ja używałem kleju budapren :) w E36 i działało tylko musisz dobrze i nie dużo kleju rozłożyć najlepiej jakąś packą i materiał na to kładziesz delikatnie przesuwasz ustawiając materiał na słupku jak być powinno i najlepiej miej ze sobą z 4 pinezki żeby to naciągnąć i zablokować jakoś ;) dasz rade! :cool2:

nie aż tak do zamknięcia, daj znać proszę co kupiłeś i jak to wyszło bo tez mnie to czeka ale jeszcze na klej się nie zdecydowałem jak i sama operacje będę przeprowadzać dopiero za jakiś miesiąc-dwa.