Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich bo to mój pierwszy post na forum. Niestety od razu z problemem. Samochód BMW 3 e90. Parę dni temu otwierałem samochód z pilota i otworzyły się wszystkie drzwi oprócz tych kierowcy. Przeglądałem podobne tematy, ale w większości przypadków drzwi otwierały się kluczykiem. U mnie próby otwierania z kluczyka/ klamki/ pilota/ przycisku na desce nic nie dały. Mimo zablokowania drzwi zdemontowałem cały boczek ( poradnik znaleziony tu na forum), ale przez to, że drzwi są zablokowane nie wiele mogę podziałać, bo dostęp mam tylko "na ślepo" od strony zdemontowanego boczku drzwi. Miał ktoś podobny problem? Jak mogę otworzyć/naprawić drzwi?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mogą być przekaźniki, do poczytania TUTAJ

lub sam zamek, do poczytania np. TUTAJ.

pzdr

yaz

Opublikowano

Dzięki "yaz". Wydaje mi się, że znalazłem przyczynę zablokowanych drzwi. Element ze zdjęcia leżał na spodzie drzwi. Pewnie jakieś mechaniczne połączenie zamka z ryglem drzwi. Z dostępem tylko od środka nie ma szans na wybadanie miejsca gdzie ten element się znajduje w sprawnych drzwiach. Jak odblokować drzwi, przy braku elementu ze zdjęcia?

http://zapodaj.net/1aa1806518239.jpg.html

Opublikowano
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Uszkodzeniu uległ zamek. I tu kolejne pytanie: czy zamek wystarczy zamówić po jego lokalizacji (lewy przód, prawy tył itp.) czy muszę mieć konkretny model zamka w zalenosci od posiadania alarmu, p.komforu itd?