Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, Panowie mam problem; przy zmianie biegów (szczególnie z 1na 2 z 2 na 3 a reszta mniej ale także) autko szarpie. Aby tego szarpania nie było trzeba puszczać sprzęgło z prędkością ślimaka a i tak nie zawsze osiągniemy efekt. zmieniam biegi na wyższy tak przy około 3 tyś obrotów. Co może być przyczyną? Dziękuję za pomoc.
Opublikowano
luz na skrzyni, wale, półosiach, dyfrze, Tuleje wózka zerwane. Te rzeczy są do sprawdzenia. Co do luzów to jak po trochę jest na każdym elemencie to taki będzie efekt albo masz sprzęgło na wykończeniu.
Opublikowano
luz na skrzyni, wale, półosiach, dyfrze, Tuleje wózka zerwane. Te rzeczy są do sprawdzenia. Co do luzów to jak po trochę jest na każdym elemencie to taki będzie efekt albo masz sprzęgło na wykończeniu.

Dzięki wielkie!

Opublikowano
Witam,

rozwiązałeś problem? mam identyczne objawy.

Jak dobrze sprawdzić dwumas i sprzęgło?

padającą dwumasę będziesz już czuł na biegu jałowym, po prostu buda zaczyna się „telepać”.

• 2 lata później...
Opublikowano
Wprawdzie mam e61 525d manual ale mam podobne objawy. Coś szarpie przy zmianie biegów, musze zmieniać biegi puszczając bardzo powoli sprzęgło by płynnie ruszyć. Ktoś miał podobnie? Co zrobić? Sprzęgło ok (bierze nisko), dwumasa też ok (nie trzęsie itp...)

Poszukuje wszelkich materiałów o bmw e60/e61, filmów, poradników, artykułów, zdjęć, plików, tapet...itp ... Jeśli ktoś z was ma ciekawe materiały proszę o info na pw (po weryfikacji wrzucę na bloga z dopiskiem twojego niku). Z góry dzięki.

Link do bloga patrz obok - moja strona www.