Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Po kilku latach moje felgi (oryginały) nabrały nieciekawego nalotu (głównie od klocków). Próbowałem kilku preparatów, ale efekt niespecjalny. Wczoraj kolega użyczył mi resztkę preparatu firmowego ze stacji BP i tu efekt był najlepszy. Proszę o Wasze doświadczenia w tym zakresie.
Opublikowano

Ja polecam:

Tenzi Prix

IronX

lub K2 Alot, chyba najlepszy i najtańszy - moim zdaniem. Rozcieńczamy z wodą, psikamy na felgę, następnie spłukujemy pod ciśnieniem. Muszę powiedzieć, że nawet zimą nie trzeba wtedy kół czyścic szczotką czy gąbką, tak ładnie schodzi cały brud. Bezpiecznie dla każdych felg. Sprawdzałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja kupilem T.R.I.X. ale z braku czasu jeszcze go nie wypróbowałem. Ogladajac filmik na YT dziala rewelacyjnie :cool2:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i po gruntownym wymyciu pasowałoby czymś felgi zabezpieczyć.

Ja polecam Wheel Wax. Przy regularnym myciu woda z szamponem w zupełności wystarcza.

http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano
zabezpiecz sonax net shield, albo jakims kwarcem lub ceramiką, z woskami jest ten problem ze szybko schodzą i często brud wyłapuja
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chodzi o ten preparat?

http://www.amazon.de/Sonax-ProfiLine-Polymer-Netshield-Oberfl%C3%A4chenschutz-Spray-223100/dp/B00DKYBBCO

Do tej pory uzywalem sprayu sylikonowego, kleil brud ale bardzo latwo zszedl na koniec sezonu

Politury i twardego wosku, chronil felge ale ciezko sie zmywalo z brudem.

Sprobuje teraz tego, zobaczymy czy bedzie sie latwiej zmywalo :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Członkowie klubu
Opublikowano

tak tego,

brud nie bedzie się juz tak kleił, ale pamiętaj, ze jak będziesz uzywał kwasu do mycia felg to szbko zejdzie,

o tyle jest ok, że butelka starcza na nasmarowanie 2 całych samochodów, więc jak zacznie ci przysiadać to ściągasz resztki i aplikujesz znowu :cool2:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pns będzie dużo lepszy sprawdz :cool2:

Potwierdzam, PNS jako zabezpieczenie super.