Skocz do zawartości

Akcja serwisowa - poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z informacji wynika, że wcześniejsza akcja objęła wybrane samochody, a teraz będą wszystkie "jak leci".
Opublikowano
Panowie a ktoś już wymieniał na podstawie tych akcji serwisowych poduchy? jeśli tak to może opisze jak to wygląda czy aso nie robi problemów?
BUNIA :)
Opublikowano

Dzwoniłem do ASO i dowiedziałem się, że jest to cały czas ta sama akcja serwisowa.

Moje auto nie było objęte tą akcją kiedyś i nadal nie jest.

Pismaki sobie przypomniały o temacie i tyle.

Opublikowano

Zamiast dzwonić do polskiego ASO od razu napisałem do BMW we Frankfurcie i oto jest odpowiedź:

Dear Mr. ...,

Thank you for your email. Currently the vehicle is not affected by the action. There are currently still in Munich made ​​tests which vehicles are affected and which are not. The latest version takes place in August. If your vehicle is then affected, you will be contacted and asked to arrange an appointment for inspection by BMW AG in Munich.

Sorry that we're unable to send any other statement on this. For further inquiries we like but are always at your disposal.

With best regards

... ...

Dodam, że początkowo dostałem odpowiedź z centrali, że mail został przesłany do działu serwisowego. Powyżej to już odpowiedź z tego właśnie działu.

Tłumaczenie: Z ich dotychczasowej wiedzy samochód nie jest objęty wadą, jednak prowadzone są w Monachium testy, które mają na celu sprawdzenie, które samochody dokładnie są nią objęte a które nie. Jeżeli okaże się, że mój samochód miał wadę skontaktują się ze mną w celu umówienia terminu inspekcji.

Wątpię jednak, że są w stanie dotrzeć do któregoś z kolei właściciela biorąc pod uwagę wiek tych samochodów, jednak podsumowując na razie wydaje się to być przedwcześnie puszczony bąk, trzeba czekać na dalsze informacje i ewentualnie zawracać im głowę za jakiś czas.

Z mojej strony należy im się szacunek za podejście do klienta, po pierwsze sprawdzają nadal samochody kilkunastoletnie, po drugie są w stanie udzielić odpowiedzi na pytanie przeciętnego Kowalskiego w przeciągu 30 minut.

Pozdrawiam