Skocz do zawartości

hałas podczas skrecania w e46 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
około pół roku tewmu kupiłem e46 320d :D i jestem zadowolony jednak od pewnego czasu pojawił sie uciążliwy dzwięk który dochodzi gdzies z okolic prawego koła słychac go podczas skrecania w prawo takie jakby tarcie nie nasmarowanych metalowych elementów szukałem przyczyny badz miejsca które nalezy nasmarowac niestety nic nie znalazłem :cry2: niedawno zaczeło równiez nieco głosniej procowac przenie zawieszenie na nierównosciach słychac "pukanie" ale nie jest to jeszcze takie uciazliwe czekam na rady pozdr
Opublikowano

ja tez stawiam na sforzen wachacza najpewniej ten najblizej kola jak nie jeste na 100% pewny to wez strzykawek cnieniutka igla i troszke oleju moze byc silnikowy - przebij sie delikatnie przez oslone tego sforznia i wstrzyknij troszke. Jak po takim zabiegu zacznie cinac to na 100% wiesz ze to to a i jak ucuchnie to sie nie ciesz ze cicho tylko wymien czympredzej bo jak sie oborbi i wypnie to bedzie kiepsko.

pozdr.

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ja sie podczepie bo nie moge znalezc lepszego tematu Posiadam BMW e34 i podczas ruszania oraz przyspieszania przy jezdzie na wprost lub skrecaniu w prawo jest wlasnie taki dzwiek metaliczno gumowe chrobotanie dodam tylko ze podczas jazdy do tylu albo na luzie i podczas chamowania nic sie nie dzieje wedlug mnie ten dzwiek dochodzi z okolic prawego przedniego kola towarzyszy temu takrze drganie tak jakby w podllodze jakies pomysly prosze o pomoc Dziekuje.

:?:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam ponownie u mnie okazalo sie banalnie proste poduszki pod silnikiem wymienione na nowe z ASO koszt to 88zl i problem rozwiazany.

:D

Opublikowano
dałbym głowę uciąć że to wahacz tym bardziej że u mnie jest to samo od 2 dni no i byłem w serwisie i tak orzekli

Sambo mą religią mata moim niebem

"Rickson"

Opublikowano
U mnie ten sam objaw. Bylem dzisiaj u mechanika i okazało sie ze gdzies wgniotłem tą aluminiową osłone silnika i skrzyni biegów i przy skrecaniu kołami trzeszczało że słuchać nie szło. A wstepna diagnoza padła na łożysko amortyzatora ale po wyklepaniu osłony wszystko ucichło i jest ok.