Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem pochwalić się nowym nabytkiem:

Wersja wyposażenia skromna, jak na ten motor.

Samochód sprowadzony z niemiec.

2009r. 102k km przebiegu.

Wyposażenia w zasadzie nie ma co opisywać bo całe jest widoczne na zdjęciach (fotki trochę słabej jakości).

Jak będą zmiany kliknę coś lepszego ;)

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/853/tauw.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/843/k21g2.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/834/yik5f.jpg

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/829/bopx.jpg

Z najbliższych planów:

Shadow-line (listwy+grill przód) - nie jestem do końca przekonany

Felgi (zapewne na nast. sezon, te zostają na zimę)

Program (zapewne nast. lato) - trzeba sie oswoic z moca :)

Problemy:

Zabrudzone końcowki wydechu (podobno dpf dogorywa) - nie chce go ciąć ;/

Brak gumowych dywaników w kolorze beige w polsce - czy ktoś coś wie na ten temat?

Z góry dzięki za porady!

Opublikowano

Kurcze, ale sie probilo tych mocnych diesli ostatnio na tym forum. Gratuluje autka, rewelacyjne. Szkoda tylko ze do takiej mocy nie ma sportowych foteli, kierownicy i m-paku.

Co do twoich pytan to:

1) shadowline i grill performance moim zdaniem nie ma sie co zastanawiac.

2) Felgi to samo. Jakas dobra 19" mu zalozyc i obnizyc.

3) Co do programu to tez bym poczekal.

Z problemami niestety nie pomoge :(

Szerokosci

• Moderatorzy
Opublikowano

Kolejne 335d lci :cool2:

U mnie od nowości końcówki nie są idealnie czyste w środku a DPF raczej nie dogorywa.

Często jak przeglądam mobile.de to zastanawiam się co kieruje niemcami przy zamawianiu aut. Albo 318i Msport ze wszystkim co można było domówić albo 335i/d w minimalnej opcji :duh:

Opublikowano (edytowane)

Dzieki za odpowiedzi.

Biore sie za shadow-line, zeby troche auto ozywic :0. Lepiej okleic nerki i listwy, czy kupic nerki performance a listwy okleic? Listew nie chce zdejmowac, jak ori sa dobrze spasowane to niech tak beda ;)

Chodzi mi tez po glowie zmiana kierownicy na kierownice z lopatkami...:0

Edytowane przez qbekk7
Opublikowano
Kolejne 335d lci :cool2:

Często jak przeglądam mobile.de to zastanawiam się co kieruje niemcami przy zamawianiu aut. Albo 318i Msport ze wszystkim co można było domówić albo 335i/d w minimalnej opcji :duh:

Mnie tez to zastanawia tylko ja ostatnio widze pelno golych m3 bez nawi bez niczego kontra wlasnie 318 full wypas hmmm ...dziwi mnie to ale wez zrozum niemca :>

Wydaje mi sie ze bmw to tez u nich jakies takie wyposrodkowanie miedzy mercedesem a audi .... audice naprade kupuja na fuulu a raczej amg juz samo w sobie nie jesst chyba gołe .. co kraj to obyczaj :>

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witajcie,

Troche się w aucie zmieniło na zewnątrz :)

Wpadł grill shadowline.

Lusterka i listwy pomalowane plastidipem.

Samo malowanie tym preparatem oceniam na średnie.

Po miesiącu już gdzieniegdzie widać że guma zeszła z listew.

Prawdopodobnie będę listwy oklejał na stałe. Zastanawiam się nad lusterkami... Czy zostawić jak było czy też oklejać w czarny połysk

http://imagizer.imageshack.us/v2/280x200q90/742/BgiP5p.jpg

Same felgi będą malowane proszkowo na zimę prawdopodobnie na antracyt, ale nie wiem czy połysk czy mat... Czarny chyba zniknine w 17.

Planuje kompletny m pakiet z zewnatrz. Tylko nie wiem jak sie za to zabrac. Znacie kogos w Warszawie kto podjolby sie malowania elementów i montażu bez fuszery?

Wybieram się również na diagnostykę do serwisu bmw. Któy polecacie w Wawie?

Zrobiłem pierwsze 5k kilometrów i jestem zachwycony autem w porównaniu z a3 2.0tdi :)

Opublikowano

Listwy czarne już są. Może jest to słabo widoczne na zdjęciu...

Mam pytanie: Czy zderzak m pakiet tylni z 330/320 lci podejdzie do 335? Roznia sie tylko dolna dokladka ktora bym wymienil na ta z 2 otworami pod wydechy?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanie: Czy zderzak m pakiet tylni z 330/320 lci podejdzie do 335? Roznia sie tylko dolna dokladka ktora bym wymienil na ta z 2 otworami pod wydechy?

Dokładnie tak.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na forum nie znalazłem odpowiedzi...

Czy ktoś miał doczynienia z zamiennikami zdrzaków m-pakiet do e90lci

Na allegro są do kupienia w niezłych cenach.

Powiem szczerze że trochę się na nie napaliłem. Jednak co nowe to nowe.

Ktoś wie jak z ich jakością i spasowaniem :?:

Opublikowano

różne są opinie, ja osobiście nie miałem z nimi do czynienia

wszystko pewnie zależy od blacharza... może być więcej męczenia się z montażem, ale zakup używanego też nie gwarantuje idealnego spasowania

ja bym brał nowy zamiennik + progi + komplet wlotów :cool2:

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam po dluzszej niebecnosci. Samochód jeździ jak marzenie. Po roku bezawaryjnej jazdy jestem nim zachwycony :mrgreen: :cool2:

Mini raporcik:

Eksploatacja

-Stan km na chwilę obecną 130k km (po roku 25k km).

-Samochód zaliczył 2 wymiany oleju Valvoline z wymianą kompletu filtrów.

-Dostał nowego pipe'a z IC do turbo. Stary był nieszczelny - rzygał olejem

-Dostałem strzał w tył na parkingu zdjęcie poniżej po czym zdecydowałem się na zmianę na kpl m pak :)

http://oi62.tinypic.com/2mh6j8.jpg

Mody:

-Dostał leciuutki program na 330hp egr out; dpf out (puszka została) :twisted:

-Dostał 19'' BBS CH-R w kolorze ciemnoszarym i nówki Michelin PSS :twisted:

-Kpl shadowline listew (wywalilem plastidipa z lusterek i listew) :twisted:

-M-pak tył przód :twisted:

-Kierownicę M z manetkami i grzaniem :twisted:

Plany:

-Zmiana oleju w skrzyni/Rozrządu przy 140kkm

-Bilstein B12 po zimie

-Hamulce Performance

Foto pogladowe ( w weekend wrzuce cos wiecej)

http://i60.tinypic.com/6h2ukm.jpg

Mam problem z zalozeniem bocznych listew zewn M pakiet. Zwykle zatrzaski nie pasuja! Na zlozeniach z bmw nie ma dodatkowych czesci... Ktos zna temat

Opublikowano
wyrzucałeś DPFa bo się przytkał czy z innych powodów? Nie przeszkadza Ci fakt że po wywaleniu DPFa końcówki wydechu teraz już pewnie nie są tak lśniące i czyściutkie :)?
Opublikowano

Wyrzuciłem dpf bo się skończył. Nieźle tłamsił motor ;/ żaluję ze na początku go nie wyrzuciłem.

Rurki jakoś super się nie brudzą - w planach mam czarne końcówki 100mm od MG :)

Opublikowano

90% jednostek była zapełniona. Wcześniej auto bylo jezdzone glownie po miescie przez starszego Pana.

Juzw zasadzie po sprowadzeniu dpf dogorywał :roll: przy okazji programu postanowiłem że trzeba ciąć :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś miał problem ze zmiana listew zewnetrznych ze zwyklej wersji na m pakiet? Moj lakiernik sobie nie poradzil, natomiast w BMW nie moge dowiedziec sie jakie konkretnie elementy montazowe dodatkowo potrzeba...

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/51_7019-oslona-progow-nadkola-m/i51045/kL/sN/r2008/m09

z tego diagramu kupilem juz elementy 3,4,5 oraz sama listwe - wg lakiernika nie da sie tego zamontowac ;/

Prosze o pomoc :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możliwe,że chodziło mu o to,że element 6 w progach Mpakiet jest inny niż w seryjnych i jeżeli do listew Mpakiet nie dokupiłeś elementów 6 to te ze starych progów nie podejdą. niech Ci potwierdzi ktoś kto zmieniał na Mpakiet z serii.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spinki do progów /listew. Jak zdjąłeś swoje stare to powinieneś widzieć jak to wygląda. A jak nie wiesz to wrzuć sobie nr części w Google i zobaczysz na zdjęciach co to jest.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam po dłuższej nieobecności.

Auto ma aktualnie 167k km.

Auto ma trochę zmian - wpadło zawieszenie bilsteina b12 kit, wywaliłem również egr

Zauważyłem że podczas raptownego hamowania coś przesuwa się na chwilę przed całkowitym zatrzymaniem.

Zapewne jest to luz w zawieszeniu. Mechanik nie potrafi zdiagnozować problemu - mówi że wszystko jest sztywne... Co to może być? :mad2: