Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. kurczę jestem załamany kupiłem E46 wszystko ok przejechałem 500km a tu przykra dolegliwość zapaliłem ciepły silnik wszystko chodziło ok leciutko musnąłem tylko pedał gazu puściłem silnik w tym czasie wkręcił się na jakiś 1,5 tyś.obr. i zgasnął... od tej pory każda próba odpalenia wygląda tak kręcę koczykiem i od strzału zapala ale zaraz gaśnie chyba ze dam dość ostro gazu to powyżej 2 tyś chodzi ale nierówno jak puszczę gaz to gaśnie.

Proszę o pomoc może ktoś miał coś podobnego

Opublikowano

powiem tak nie wiem oco chodzi poszedłem teraz jeszcze raz zakręcić temperatura nawet nie zdążyła do końca spaść wskazówka na 1/4 skali i bez problemu silnik odpalił od strzału chodzi równo i cicho wszystko jak należy nie gaśnie nie faluje... kurczę oco chodzi ? ?

Boję się jak cholera bo niebawem czeka mnie wyjazd do norwegi a nie chciał bym aby coś takiego spotkało mnie w drodze ;/

Opublikowano
powiem tak nie wiem oco chodzi poszedłem teraz jeszcze raz zakręcić temperatura nawet nie zdążyła do końca spaść wskazówka na 1/4 skali i bez problemu silnik odpalił od strzału chodzi równo i cicho wszystko jak należy nie gaśnie nie faluje... kurczę oco chodzi ? ?

Boję się jak cholera bo niebawem czeka mnie wyjazd do norwegi a nie chciał bym aby coś takiego spotkało mnie w drodze ;/

Czujnik położenia wału może? Albo wałków rozrządu. Generalnie bez podpięcia się do kompa to zgaduj - zgadula - ale coś mi się kojarzy właśnie z czujnikiem wału coś - na zimno OK, na ciepło świr, po ostygnięciu OK.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• 2 lata później...
Opublikowano
Siema, znalazłem tego posta i mysle że moge się podpìąc, aczkolwiek z moja 320i m52 chyba to samo się dzieje. Czasami odpali od strzału i chcę ruszyć a tu auto bach zgasło. Żadnych informacji na zegarach. Potrafi także podczas jazdy dojazdzam do ostrego zakrętu albo do świateł wrzucam luz a ty od razu silnik gasnie. Moze wiecie co to moze byc ?? Dodam że jak odpali to to czasami jak rusze brak totalnie przyspieszenia dopiero od ok 4tyś obr zaczyna ciągnąć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak podepniesz pod komputer i podasz błędy z opisamy będzie łatwiej znaleźć punkt zaczepienia. Teraz można tylko strzelać, że może nieszczelność dolotu, może przepływomierz, czujnik położenia wałka rozrządu albo wału itd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Objawy podobne do czujników ale błędy trzeba sprawdzić. Oprócz wyżej wymienionych może być zawór disa co pasuje do lepszej pracy na wyższych obrotach, podcisnienia, ciśnienie paliwa, vanosy jako całość układu, czyli olej jego ciśnienie droznosc układu elektrozawory.
Opublikowano
Siemka byłem na kompie i pokazalo błąd P0340 i P1622 . Pierwszy to czujnik wałka rozrządu ssący a błąd drugi nie rozumiem co to . Wie ktoś ???
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Grzałka w termostacie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujnik siemens a termostat behr, wahler.

Pytaj tu, zawsze dobrze doradzą:

https://www.czescidobmw.pl/

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Siema, wymieniłem czujnik zakupiony w sklepie czescidobmw , wynienilem i narazie oki. Zobaczymy jak bedzie pozniej. Teraz na kompa i sprawdzic bledy. Czujnik w pudełku febi z zeszlifowanymi napisami lub znaczkiem ponoc montowany na pierwszy montaz. Zobaczymy jak sie bedzie sprawowal okaze sie czy to pierwszy montaz . Dam znać
Opublikowano
Do ciebie tego nie pisałem tylko do poprzednika tak żeby wiedział więc nie wiem po co piszesz co jest dla ciebie ważne. Febi też nie zawsze działa. Ale dla ciebie też pewnie nie jest to ważne
Opublikowano
Tez mi tak sie wydawalo ale gosciu ze sklepu twierdzil ze zdarty znaczek z czujnika swiadczyl o tym ze byl montowany w bmw. Dlatego mu zaufalem i go kupilem. Febi ogolnie nie ma swoich czujnikow jest tylko pakowaczem , czyli pudelko febi a czujnik ch.. go wie czyj. Taka informacje dostalem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest tak jak piszesz, był to czujnik na pierwszy montaż, nic lepszego nie dostaniesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Teraz widzę i mnie to dopadło błąd P0340 z tym że auto normalnie pali i jeździ ale jest słabsze. Podmienilem czujnik walka rozrzadu ssący i nic to nie dało... nadal wyskakuje błąd i ma mula. Ktoś może doradzi konkretnie od czego ten błąd? Może wydechowy? Albo jeszcze coś innego? Gdzie szukać przyczyny? M52tu 323ci e46
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błąd oznacza brak sygnału czujnika położenia wałka rozrządu po stronie dolotu. Jaki założyłeś? Sprawdź wiązkę, może jest uszkodzona, obejrzyj konektory we wtyczce, sprawdź napięcia.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL