Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, chodzi o problem kontrolek i odpalenia silnika. Otoz wkladam kluczyk przekrecam go do opcji przed odpaleniem tj, gdzie powinny sie swiecic kontrolki od akumuluatora oleju podgrzania swiec i innych. problem polega na tym ze nic sie nie zapala( jest auto w stanie jakby tylko wlozyc kluczyk i przekrecic o jedno miejsce) i w tym momencie auto nei odpala dopiero za drugim razem "zaskakuja" kontrolki i w tedy auto odpala. Wybaczcie za niejasnosci jak cos jestem nowym na forum i nie znam sie wiele na autach. Jakies porady dlaczego tak sie dzieje?

Opublikowano
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale przekręcasz kluczyk "na raz" na zegarach wyświetla się przebieg itp. Przekręcasz kluczyk "na dwa" i zapalają się kontrolki. Przekręcasz jeszcze kawałek i auto odpala?
Opublikowano
Na początek to można odłączyć przeczyścić i trochę popodginać blaszki , ale docelowo to wymienić.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.