Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam taki problem z moją e61 530d.Otóż parę dni temu pojawił mi się komunikat na wyświetlaczu "INCREASED EMISSION" .Po podpięciu do kompa pokazało że to jest problem z przepływomierzem.I tu moje pytanie - czy to może być problem z przepływomierzem czy może czymś innym a pokazuje problem przepływomierza.I pytanie drugie -Jestem za granicą i za parę dni wybieram się do Polski.Mam do przejechania 2000km i nie mam bardzo czasu tego problemu ogarnąć przed wyjazdem na miejscu.Jeśli wybiorę się w trase z tym problemem czy może się coś stać ,a jeśli tak czy może to mieć jekieś konsekwencje dla silnika?
Opublikowano
Dzieki kolego.Wciaż tylko szukam odpowiedzi na moje drugie pytanie .Niedługo jade Polski i nie mam bardzo czasu ogarnąć tego przed droga?!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzieki kolego.Wciaż tylko szukam odpowiedzi na moje drugie pytanie .Niedługo jade Polski i nie mam bardzo czasu ogarnąć tego przed droga?!

Jeśli przepływka źle mierzy to może być tak że sporo sadzy będzie się tworzyć i jesli masz DPF to możesz go zapchać, raczej nic innego nie powinno się stać.