Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam musze uzupelnic olej w tylnym mosice bo niestety puszcza lekko uszczelnienie przy polosi. I nie wiem jaki olej tam moge dolac z tego co wiem to tam jest jakis lifetime oil ktorego nie trzeba wymieniac i ja wymieniac bym nie chcial tylko musze dolac z dwie setki

Wg. strony castrola trzeba lac SAF-X0 ( Dyferencjały z nieograniczonymi dyferencjałami przesuwnymi lub dyferencjałem lepkościowym lub

SAF-XJ do Dyferencjałow o ograniczonym przesuwie wielopłytkowych elektrohydraulicznych

Ten drogi to cyba do mostow ze szpera u mnie szpery jako takiej nie ma wg. etk 25 % sam juz nie wiem zglupialem po pierwsze ktory !!

po drogie czy mozna dolac do tego fabrycznego czy mus wymieniac (wolal bym nie wymieniac most jest bezszmerowy nawet nie wiem ze go mam :P )

pozdrawiam Kowal e-36

Opublikowano
no jak masz szpere to lej ten drugi-jak nie masz - a pewnie w 1.6 nie masz bo i po co to dolej tego 1 i po sprawie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Czy masz szperę czy nie, to łatwo sprawdzić. A jesli nie masz pewnosci co jest wlane, to wymień cały olej na taki, jaki ma być. Dyfrowi na pewno taki świerzy olej po paru latach nie zaszkodzi.
  • 2 miesiące temu...