Skocz do zawartości

Wytarta skora na boczku fotela kierowcy

BondE87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, spotkala mnie niemila niespodzianka w X3, mianowicie niedawno zauwazylem wytarcie, schodzenie farby ze skorzanego boczka fotela kierowcy. Jestem bardzo zdziwiony, bo auto jest z 2012, przebieg 19.000 km, a i ja nie naleze do grubasow (74kg :P). Czy ktos z Was mial podobny przypadek? Mam jeszcze kilka miesiecy gwarancji, bede sie ubiegal o wymiane fotela...

Właśnie ,

to podstawowe pytanie ,problem występuje jedynie w opcji ,,leatherette'' czyli ,,sztuczna skóra'' . Nie czytałem nigdzie o przetarciach dotyczących Nevada czy Dakota (oprócz osobników 200 + w Stanach) :wink:

Postaraj się wrzucić zdjęcie :wink: Niestety skóry syntetyczne... są znacznie mniej żywotne. Posiadam takowe w e46 i w211 i niestety szału nie ma. Według mnie jeżeli uszkodzenie nie jest mechaniczne obicie fotela powinno zostać wymienione na nowe :roll:

Mimo ,że to nie skóra powinni uznać reklamacje (oczywiście ,jeśli nie ma uszkodzeń mechanicznych) ,w Stanach przy takim przebiegu wymiana bez mrugnięcia okiem :wink:

Ja mam dakotę beżową i w miejscu gdzie pasek od spodni styka się z fotelem są widoczne ślady obtarcia skóry. Objawia się to dziwnie, bo w tych miejscach jasny kolor zmienia się w czerwonawy. Przebieg- 76 kkm, ale pojawiło się przy ok. 40 kkm

Nie mam problemu u siebie z kierownica sportowa przy 50 tys. km+.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]

Chyba sprawa mocno na reklamacje gwarancyjna - podejrzewam ze wada materiałowa.

Mi od samej nowości wypinała się tapicerka na tej wysuwanej części pod kolanami - mam na mysli ze byl lekki badziew konstrukcyjny

Nie przeszkadzalo mi to mocno - przy ostatniej "olejowce" zglosilem i cos z tym zrobili...

straszna kicha... byłeś reklamować? Kolejny raz BMW pokazuje, że dbałość o jakość materiałów jest im obca...

Nie przesadzaj. Z powyzszej konwersacji wynika, ze jest to jednostkowy przypadek. Wiele jest F25-ek z duzo wiekszym przebiegiem, ktore nie maja takiego problemu.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]

Chyba nie ma co generalizować ,problem raczej nie jest znany (więc materiały nie takie złe) ,a Kolega jeszcze nie reklamował... Może poczekajmy ,jak zachowa się producent :?:

• Zasłużeni forumowicze

Nie generalizuje, wprawdzie jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale zbyt dużo tych jaskółek...

U mnie (2011, 40 tys.):

- wymiana kierownicy (odkształcenie skóry)

- wymiana logo z tylnej klapy (zeszła farba)

- wymiana siłownika klapy bagażnika (tłukł się przy jeździe)

- wymiana zegarów (pękł samoczynnie plastik obudowy)

- dołożenie uszczelek w reflektorach ksenonowych (parowały)

czy to jest Quality? Rozumiem, że takie sceny mogą się zdarzać w samochodach Kii i to z początku produkcji... :duh: a nie marce Premium w samochodach nie z początku cennika...

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

Gdybym ja miał takie przypadki to dawno bym zmienił markę ale odpukać......

To samo pomyslalem po przeczytaniu powyzszego.

Kiedyś było tak:

• Zasłużeni forumowicze

Przykro pisać, ale mimo frajdy z jazdy BMW nie daje nic więcej... poza frustracją jakościową. A ja niestety nie jestem odosobnionym przypadkiem.

Nadal mimo tych wpadek lubię mojego X-ksa, ale coraz bardziej skłaniam się przy następym zakupie ku Audi - pewnie będzie to następna generacja Q5.

Będziesz Miał Wydatki

http://www.motostat.pl/user_images/40716/icon1.png

BavarianVIN: WODZIKZ68FST

... a mi po glowie chodzi ostatnio 520d GT bez xdrive'a - niska akcyza i inne wykonanie ... mysle ze rozsadny zakup i dolozyc tylko pakiet wzmacniajacy w ASO... tam na jakosc sie nie narzeka mysle.

A ja na X4 sie przymierzam. :) A X3-ke do PL pewnie wyeksportuje.

Kiedyś było tak: