Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozkoduj sobie Vin.

Dzwoniłeś do nich ? Coś więcej pytałeś ?

Nie ma zaznaczonej opcji bezwypadkowy, podejrzanie niski przebieg nijak mający się do stanu fotela ( no chyba, że mam zwidy i po prostu nie było dbane )

Z rozkodowania Vin wyjdzie, czy kierat dołożony.

Opublikowano

Numer podwozia WBABN51020JT66961

Kod typu BN51

Typ 330CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M54

Pojemność skokowa 3.00

Moc 170

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Data prod. 2001-09-06

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S235A ANHAENGERKUPPLUNG,KOPF ABNEHMBAR Hak holowniczy ze zdejmowaną głowicą

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S710A M LEDERLENKRAD M Kier. sport. wielofunk.

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S789A M LM-RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG Obr. BMW, st. le. indywid.

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S530A KLIMAANLAGE Klimatyzacja

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S550A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM akumulator w bagażniku

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
13 letnie auto z przebiegiem 80tys km więc prawie nie jeżdzone, jest w zasadzie (wręcz na pewno) w gorszym stanie, niż miałoby przelatane drugie tyle. Zapytaj o sposób konserwacji takiego egzemplarza. Zabrałem głos tylko dlatego, że nie ma mnie na twojej czarnej liście. :lol:
Opublikowano (edytowane)
Patrząc na zużycie wnętrza - pedały, fotele +/- 250 tyś km.

Tylko i wyłącznie gdybanie. Trzynastoletnie auto z przebiegiem 80000km ma to do siebie, że zwykle jeździło po mieście na krótkich odcinkach. Dla mnie nie jest niczym nadzwyczajnym, że samochód z prawdziwym przebiegiem 300000km po trasie będzie miał wnętrze w stanie porównywalnym z tym który zrobił 100000km po mieście.

Przykład 1: wsiadam do auta i robię 100km (jedno odpalenie, jedno wejście/wyjście itp.)

Przykład 2: wsiadam do auta i robię te same 100km po mieście przez tydzień (kilkanaście startów zimnego silnika, kilkanaście wejść/wyjść, znacznie większa ilość zmian biegów, użycia hamulców, kręcenia tyłkiem itp.)

Mi wystarczyło ok 34000km i niecałe 4 lata aby wyślizgać przycisk przewijania w radiu, więc jestem pełen podziwu dla tych którzy przez kilkanaście lat i setki tysięcy km utrzymują wnętrze w stanie salonowym :cool2:

Edytowane przez JohnnyBravo
Opublikowano
Johnny, rzadko się udzielasz, ale ja uwielbiam twoje osobiste teorie. Moje spostrzeżenia są takie, że nim wyżej od ziemi, czyli bliżej słońca, to na pewno cieplej. Bez urazy, to taki żarcik :mrgreen:
Opublikowano

Zawsze służę "fachową" pomocą :wink: :cool2:

Osobiście wkurza mnie że musiałem się sporo natrudzić aby najechać te ok 34000km w blisko 4 lata, a kto inny pojechał dwa razy do Portugalii i ma ten sam efekt :wink: Niestety moje autko zużyło się "ciut" bardziej :cry:

Jeszcze bardziej będę się wkurzał jak przy wystawieniu ogłoszenia na sprzedaż będę z każdej strony oczerniany :roll: Już raz mnie wyśmiał facet w serwisie jak podsłuchał że robię ok 8000km rocznie klekotem :roll: i co ja mam biedny zrobić???? :D

Ok wracam do omawianego auta. Jako że wszyscy narzekają na te starocie to i ja dodam że średnio wygląda spasowanie przednich błotników ze zderzakiem w którym kratki są jakieś takie... obdarte z farby. Felgi są z rodzaju tych średnio pasujących, a gała wygląda na plastikową

Opublikowano

Johnny a jak twoje sportsize lifestyle ? Ja zrobiłem 50 tysi w 3,5 roku, z czego czasowo to 80% po mieście i lekkie zużycie boczka siedziska fotela zauważyłem w stosunku do tego jak było gdy kupiłem, bo nie jestem raczej budowy a`la banderas vel armin van buuren.

Dzyndzel od radia mam w nienagannym stanie.

Opublikowano

Nie ma aut idealnych. W pierwszym mimo przebiegu 111000km boczek fotela kierowcy jest tak wygnieciony, że gdyby pokazać taki w ogłoszeniu z Polski zaraz by było że auto ma +/- 250000km. Nie wspominając o historycznej konsoli na telefon czy przedpotopowej nawigacji. Pedał hamulca w środkowej części zjechany do "łysego" :wink: Nr 2 charakteryzuje się gustownymi końcówkami wydechu oraz nieoryginalnymi dywanikami (z dziurą?), a także chińskim radiem. Nr 3 ma najprawdopodobniej wymienioną tapicerkę na taką z auta ze znacznie większym przebiegiem niż 39500km. Brak podgrzewanych foteli oraz kaseciak (bez zmieniarki) również nie dodają mu prestiżu :wink:

Oczywiście zdaję sobie sprawę że się czepiam, jednak gdyby te same egzemplarze były oferowane w PL to forumowi wyjadacze nie zostawiliby na nich suchej nitki. Auta w DE, czy nawet te widziane na ulicy z niemieckimi blachami mają jakąś magiczną aurę przekonującą nas że są lepsze :cool2: Sam się często na to łapię, jednak jak podejdę, obejrzę dokładniej to zwykle czar pryska :wink:

EJJJJ nie zniknęły poprzednie wypowiedzi :roll: :(

Opublikowano
No nikt nie lubi jak mu sie prawdę powie ,80000 tys km w e46 Coupe to wydatek 9000-13000 euro wystarczy poszukać i sie znajdzie ni chyba ze w pl to co innego bo to niemcy od nas biorą auta i wystawiają u siebie z zyskiem :cool2:
Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano

tak Zenek wszyscy wiemy 330ci to wydatek 30 tysi minimum poniżej nie ma co patrzeć bo same szroty. Cena zawsze prawdę powie.

btw mam do sprzedania 330d za 27 tysi bierzesz? warto, cena wysoka, po tyle chodza w DE... :duh:

Opublikowano
tak Zenek wszyscy wiemy 330ci to wydatek 30 tysi minimum poniżej nie ma co patrzeć bo same szroty. Cena zawsze prawdę powie.

btw mam do sprzedania 330d za 27 tysi bierzesz? warto, cena wysoka, po tyle chodza w DE... :duh:

Ale ty masz śmierdziela więc się nie wypowiadaj.

Opublikowano

Nie, 330ci za 20k będzie w idealnym stanie - okazja życiowa, nic tylko brać. Auta magicznie tanieją po przekroczeniu polskiej granicy, a do tego handlarze sprowadzają je charytatywnie - by spełniać marzenia polskich marzycieli, tacy całoroczni mikołaje :cool2: albo jesteście naiwni, albo próbujecie naciągnąć rzeczywistość do swoich możliwości.

Opublikowano

Wlasnie na takich naiwniakach ludzie pobudowali domy i wysłali dzieci do szkół za granica :cool2: a ci frajerzy ktorzy dali sie wydymac jeżdżą trupami i cicho siedzą :mrgreen:

Nigdy nie jest mi szkoda tych ktorzyvswiadomie wtoplili kase myśląc ze trafiła sie im życiowa okazja .

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
Zenek, ty o tym wiesz, ja o tym wiem i jeszcze kilka osób na forum. Zgadzam się z tym co napisałeś, tylko jeden człowiek na dziesięciu, którzy wklejają tutaj okazje zdaje sobie sprawę na czym polega ten "biznes" w wykonaniu niektórych handlarzy.
Opublikowano
Wlasnie na takich naiwniakach ludzie pobudowali domy i wysłali dzieci do szkół za granica :cool2: a ci frajerzy ktorzy dali sie wydymac jeżdżą trupami i cicho siedzą :mrgreen:

Nigdy nie jest mi szkoda tych ktorzyvswiadomie wtoplili kase myśląc ze trafiła sie im życiowa okazja .

Do szkoły za granicą? Nie rób z handlarza globtrotera....ich percepcja ogarnia wycieczkę do Turcji ciuch bruno banana i max X6 przed domem. Ci co potrafią właczyć komputer lub telefon kupują sobie jeszcze konie....tylko nie wiedzą po co.

Opublikowano

Nie wszyscy :nienie: oczywiscie 80% moze i jest taka jak napisałeś ale znam tez innych ktorzy nie przedstawiają liczników

I maja sie dobrze .