Skocz do zawartości

Eibach Pro-kit vs Eibach Sportline [Coupe]

patrum

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie przymierzam sie do zakupu sprezyn obnizajacych do mojej kupejki. Jak myslicie ktore beda odpowiedniejsze? Wg katalogu pro-kit obniza 25mm przod i tyl 10mm, zas sportline przod 30-35mm i tyl 15. Chcialbym osiagnac mniej wiecej taki efekt http://junak.blog.pl/files/2013/12/e46germanstyle.jpg

moja aktualnie stoi tak http://imagizer.imageshack.us/a/img28/2574/nk9m.jpg

mile widziane opinie wlascicieli ktorychkolwiek ze sprezyn ;)

Na pro-kit jeżdżę od roku i zdarzyło się przytrzeć zderzakiem o krawężnik.

Wydaje mi się, że sport-line w polskich realiach to przesada, spotkania z krawężnikami będą standardem a i podłoga też pewnie ucierpi.

Do w miarę bezstresowej jazdy pro-kit będzie ok.

Sport line, tak, ale na równą drogę.

Hej

Ja mam sportline w compacie. Wprawdzie kupilem auto juz z zalozonymi ale wiem jak wyglada seria. Moim zdaniem sporo idzie w dol, wyglada fajnie, jest nisko i sztywno, ale nie łupie ba dziurach. Compact jest krotki wiec na dlugich progach trzeba uwazac ale nie ma dramatu z prYcieraniem. Trzeba po prostu uwazac, ale w innym samochodzie mialem prokit i tez zdarzalo sie przytrzec.

Kiedyś w mocno obniżonym samochodzie miałem płytę pod silnikiem i kawałek w tył, z grubej normalnej blachy, na przodzie lekko podgięty w górę.

Działało i dobrze się sprawowało a na koleinach w nocy leciały iskry czasem.

Przykręcona do sanek była.

Źle nie wygląda, może nie jestem doinformowany, ale w tym zestawie są springi czy miałeś swoje ?

Ze zdjęć wygląda równo tył i przód - nie ma ani motorówki ani gruzowozu/

Chociaż tył często niżej siedzi niż u ciebie.

Też się parę razy łudziłem, że się ułoży - oczywiście nie ułożyło.

To byly same springi, fakt kiedy "na sucho" je przylozylem to eibachy byly nizsze tyle ile mowi producent, tylko ze stare byly bardziej miekkie oczywiscie. W dodatku wyszlo ze mam do wymiany amory z przodu, bilstein b6 zdadza tu egzamin?

Ja zakładałem pro kity i powiem szczerze, że po czasie sporo siadały. Na początku tył był na równi z przodem ale po czasie przód idzie w dół. Najlepiej widać to na ustawianiu geometrii. Wizualnie mógłbym ją położyć niżej, jednak już teraz są problemy z jazdą po mieście, więc zostanie tak jak jest.

• 7 miesięcy temu...

Witam,

Kolego/koledzy czy moglbym prosic o pokazanie zdjec aut jak wyglada auto jak sie springi SPORT LINE ulozyly? Planuje zamowic w tym tygodniu i ciagle mnie wszyscy namawiaja jednak na Pro Kit bo za nisko bedize na SL, a ja sadze ze ProKit jest za wysoki. Aktualnie poruszam sie na gwincie TaTechnix skreconym tak na polowe z przodu a tyl seryjnie Mpakiet 2 i mysle ze wysokosc jest akurat. Na krzwezniki nie wskoczysz, ale po co :D

U mnie wyglada to tak jak ponizej i chcialbym osiagnac to samo, ale na Eibach mam nadzieje ze wygoda choc w pewnym sensie wroci, bo teraz jest beton:

http://s29.postimg.org/l369r0oub/IMG_0463.jpg

http://s29.postimg.org/68hocuf9f/IMG_0464.jpg

Druga bardzo wazna sprawa do wszystkich, ktorzy maja Sport Line, czy zakladaliscie skrocone laczniki stabilizatora? Czy fabryczne dlugie? Wiem ze do gwintu musialem miec krotki, ale do Sport Line?

• 9 miesięcy temu...