Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/bmw-e34-520i-touring-klima-172000km-lalka-i4380579205.html

Ar.t.

Wartość

Numer podwozia WBAHG51040GJ92330

Kod typu HG51

Typ 520I TOURING (EUR)

Typoszereg E E34 (2)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji TOUR

Układ kierowniczy LL

Drzwi 5

Silnik M50

Pojemność skokowa 2.00

Moc 110

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor MALEDIVENBLAU METALLIC (290)

Tapicerka (0203)

Data prod. 1994-01-26

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S288A LEICHTMETALLRAEDER Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S339A SHADOW LINE Shadow-Line

S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.

S411A FENSTERHEBER,ELEKTRISCH VORN/HINTEN Siłownik szyby elektryczny przedn/tylny

S414A FESTE GEPAECKRAUMABDECKUNG+TRE Roleta ochronna przezroczysta wzmocniona

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S472A MITTELARMLEHNEN VORN FAHRER/BEIF. Podłokietnik przedni kierowcy/pasażera

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S489A LORDOSENSTUETZE FUER BEIFAHRER Podparcie lędźwi pasażera elektr.

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S553A BORDCOMPUTER IV MIT FERNBEDIENUNG Komputer pokładowy IV z pilotem

S564A INNENLICHTPAKET Pakiet oświetlenia wnętrza

S571A STAERKERE STROMVERSORGUNG PLUS Silniejsze zasilanie prądem

S623A AUTOTELEFON (GSM) Telefon samochodowy sieci D (GSM)

S661* BMW BAV. CASS. III

S683A TELEFONANTENNE FUER D-NETZ Antena tel., sieć D

S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria

S900A ANERK. WEGFAHRSICHERUNG LT. AZT/TUEV Elektroniczny immobilizer

S945 BERUECKS. PREISABHAENGIGKEIT

S954 PREISAB.LEHNENTASCHE/LEDER

Zna ktoś ten samochód?

Z tego co widzę na zdjęciach to odstaja listwy drzwiowe od strony pasażera, rozmawialem przez telefon i podobno kwestia wymiany spinek, wgniecenie na tylnym zderzaku i małe wgniecenie na prawym błotniku oraz brakuje tylnej wycieraczki. Właściciel zarzeka się, że całe wyposażenie działa. Wypytalem i zaczyna rdzewieć rant prawych tylnych drzwi. Przebieg jest dla mnie nieistotny, ważny stan techniczny.

Do sedna - mieszkam w Szczecinie i do Białegostoku mam kawałek,więc poszukuje jakiejś dobrej duszy, która mieszka gdzieś w okolicy i mógłby rzucić na nią okiem, bo nieukrywam, że bardzo mi sie podoba i jeżeli okarze się, że jest ok, to jade po nią i biorę!

Edytowane przez quaszi
Opublikowano
20 lat u Niemca w garażu stała i ten biedny Niemiec robił nią 8.5k km rocznie bo przecież paliwo takie drogie a auta się kupuje, żeby stały w garażu.
Opublikowano

Nie widziałeś auta to zamknij się i nie oceniaj przebiegiem. Pewnie jedyna słuszna BMW to Twoja..

Są jeszcze auta, które mają oryginalny przebieg taki jak ten w ogłoszeniu. Wielu się już przejechało, pisali, że auto ma napewno 500tkm, a później zdziwienie, że 15 auto ma np. 132849km. Nawet nie przeczytałeś ogłoszenia tylko zobaczyłeś przebieg i już jazda. Jak dla mnie auto warte uwagi jest mega wyposażone, i jeśli gość faktycznie ma książki (o czym piszę w ogłoszeniu) to chętnie zadzwonie i dowiem się wszystkiego o aucie. Następnie wyślę Ci nagraną rozmowę, ale tylko wtedy jak zaliczysz podstawówkę wieczorową, bo pewnie na dziennej podstawówce Ci nie poszło.

W Polsce żyją biedni Polacy w Hiszpanii również mieszkają biedni Hiszapnie, więc w Niemczech również mieszakają biedni Niemcy i mogą robić do 10tkm rocznie.

Już kiedyś pisałem, że moderator za nic nie wnoszące komentarze np. taki jak Twój i w tym wypadku również mój (niestety ale nie wytrzymałem) powinien na.ku.r.wi.a.ć upomnieniami.

Opublikowano
Autor tematu napisał, że przebieg jest dla niego nieważny, a jedynie interesuje go stan techniczny, ale jedno z drugim ma istotne powiązania, więc bez osobistych oględzin nie może się odbyć. Chodzi tutaj raczej o osobiste preferencje co do tego stanu, jeżeli przebieg nie odgrywa żadnej roli. Tajger, wyluzuj i nie spinaj się.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te listewki to nie jest kwestia spinek, one tak samo jak te dolne na rantach drzwi są zbrojone cienkim metalem który koroduje i dlatego je deformuje od wewnątrz, fajnie że na nie zwróciłeś uwagę ,znaczy lubisz mieć ładne auto :cool2: Skóra i całe fotele ładniutkie, chyba warto jechać :D Ps. wreszcie tajger jest tajgerem :mrgreen: :wink:
Opublikowano

Jedno z nielicznych ogłoszeń jakie widziałem, oraz chyba 2 czy 3 wrzucone na forum, gdzie autor ogłoszenia w sposób uczciwy zrobił zdjęcie fotela kierowcy. Spinki to wierutna bzdura, kolega już Ci wyjaśnił wyżej jak to działa z listwami, całe szczęście można je kupić jeszcze w oficjalnej dystrybucji, na Ebay widywałem też nie najgorsze chińskie podróbki. Zwróć uwagę na gumowy spoiler tylnej klapy - tam najczęściej jest korozja na początku objawiająca się minimalnym pofałdowaniem i przebarwieniami w kolorach tęczy na szybie tylnej przy krawędzi spoilera. Jeśli tam jest korozja - jest wszędzie, tylko jeszcze nie ujawniła się światu Siłowniki tylnej klapy i szyby - punkt żelazny E34, bankowo nie żyją. Dalej - sprawdź dobrze, co kryje się pod plastikowymi osłonami reflektorów pod maską - po ich zdjęciu widzisz dolne fartuchy, jeśli są zaatakowane rudą, to kiszka. No i pierdoły typu skokowo pracujący, lub lecący nie wiadomo po co na czerwone pole obrotomierz, przygasające podświetlenie zegarów i deski - słaba masa w przełączniku manetek, słabym punktem są łożyska z tyłu - w Touringu na 90% będą do wymiany. Zwróć uwagę na panel klimy - mają one wadę w postaci nie do końca chcących się włączać przycisków trójdzielnych - tych od kierowania nadmuchu. No i pięta achillesowa E34, czyli alarm - pojedź gdzieś ze sprzedającym na kawę, zamknij auto z pilota i posiedź z nim tak 20 minut. Jak nie zacznie wyć - spoko.

Ogólnie piękne auto, kolor może niezbyt pasujący do tej serii, ale cóż, szalone lata 90 pełną gębą :D.

Jeśli podjąłeś tę decyzję, że chcesz E34, to znaczy, że jesteś świadom "dobrodziejstwa inwentarza" jakie za tym idzie, a więc nie zastanawiaj się, tylko skocz obejrzeć. Ja tam E34 uwielbiam, pomimo wad. :D

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Dzieki za opinie. Generalnie w godpodarstwie domowym sa dwa e 34 - touring i sedan, takze typowe przypadlosci sa mi doskonale znane. Sprzedajacy wyslal mi na majla zdjecia rantow drzwi, otwartej klapki wlewu paliwa i tylko na jednych drzwiqch pojawiaja sie pierwsze oznaki korozji, ale to jest generalnie pikus. Dostalem tez foto komory silnika i wszystkie oslony i spinki siedza na swoim miejscu. Wydech oryginalny z katem, co jest rzadko spotykane. Najbardziej mi sie podoba, a jednoczesnie martwi ilosc gadzetow. Sprzedajacy zarzeka sie, ze wszystko dziala. Szkoda, ze mam az 700km. No ale pojade i mam nadzieje, ze wroce autem jak bedzie git...
Opublikowano
Ps. wreszcie tajger jest tajgerem :mrgreen: :wink:

Bo jak czytam niektóre wypowiedzi to mnie trafia. I tak miałem naszykowną dosadniejszą odpowiedź ale zmieniłem :)

Poza tym dawno mnie tu nie było, chyba z 8 miesięcy winą - zmiana stanu cywilnego i marki. Stwierdziliśmy z żoną, że E32 dziecka wozić nie będziemy, więc padło na nowego SuperB - ogólnie z auta jestem zadowolony. Przymierzałem się wtedy do nowego e60, ale cena na starcie mnie posadziła. Ale widzę, ze trendy się nie zmieniają i zaraz X5 z 2011 będzie można kupić za 50tysięcy :cool2: Mogłem poczekać z rok i kupić :mad2: :lol:

E32 zostaje w "rodzinie" najprawdopodobniej będzie ją brał kuzyn. Szkoda, że muszę się z nią rozstać (presja żony), ale mamy dwa inne auto i są dużo młodsze, a SuperB ma ledwie 8 miesięcy. Kuzyn będzie dbał i to mnie cieszy :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, nie pochwalilem sie, ale od 2 miesiecy jezdze juz tym autem. Jest wszystko ekstra pod katem mechanicznym. Poki co wymienilem tylko uszczelke pokrywy zaworow. Przy ogledzinach znalazlem pare wgniotek na masce, po jakis gradzie, czy czyms takim, na szczescie bez uszkodzen lakieru. Udalo mi sie z tego powodu utargowac troche z ceny. Generalnie polecam sprzedajacwego. Facet sprzedaje same youngtimery bmw. Jak widzialem jakie auta ma do sprzedania opadla mi szczeka. Stoi tez na sprzedaz 635sci. Sprwdzie cie na facebooku profil bimmer classics, jak szukacie zadbanego youngtimera. :cool2: