Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z moją blaszką chodzi o to że przy próbach odpalania autko normalnie kręci ale nie chce odpalić mechanik powiedział że paliwo dostaje wszystko ładnie pięknie i to nie jest przyczyna usterki, według niego i po sprawdzeniu na komputerze winny jest kluczyk ale czy jeśli winny jest kluczyk to przez brak łączności z immobiliserem auto w ogóle nie powinno kręcić??????

Opublikowano
mówi że po podłączeniu pod kompa na 90% według niego winny jest kluczyk ale nie mam ochoty wydać 400 zł w błoto jeśli ma się okazać że winny kluczyk nie jest
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak immo w kluczyku nie pasuje, to nawet nie zakręci rozrusznikiem. Dorabiałem kluczyk i bez bebechów wewnątrz zapalał się zapłon, ale rozrusznik nie kręcił. Szukaj dalej. Najlepiej w elektryce silnika, jak Daniel radzi, najszybciej w czujnikach.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano
Jesli posypała sie synchronizacja EWS-DDE to tak się dzieje kreci a nie odpala, uszkodzony kluczyk objawia sie tym iz po przekreceniu nie dzieje sie nic, ale najlepiej to INPA i tyle.
Opublikowano
Możecie napisać mi coś więcej o tym "synchronizacja EWS-DDE" oraz o "INPA" albo wrzucić jakiś link gdzie znajdę jakieś konkretne info na ten temat?????
Opublikowano
Skąd jestes? Musisz mieć kqbl i inpe!

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka