Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z kierunkowskazem. Pewnego dnia po prostu przestał działać i wyskoczyl błąd awaria prawego tylnego kierunkowskazu. Czy jedynym wyjsciem jest kupno nowej lampy. Mam e90 2010 r. Auto jest z Francji.

Opublikowano
:mad2: Wystarczy zmienić zarówkę i błąd zniknie :mad2:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Gdyby to byla zarowka to bym nie zawracal nikomu glowy. Byla ponoc kiedys jakas akcja serwisowa ale nie wszystkie auta byly nia objete. Akurat moja 3ka nie jest objeta zadna akcją serwisową. Nie wiem czy jest koniecznosc wymiany calej lampy czy jest jakas inna opcja zeby to zrobic?
Opublikowano
Niestety, ale musisz kupić nowa lampę. Temat przerabiałem. Żeby dostać się do modułu kierunków musisz rozkleic lampę.
Opublikowano

Zdemontować się da tylko w jeden sposób - rozklejajac ją. Ciekawe jak wyglada po sklejeniu?

Ja swoją kupiłem prawie za ta kwotę, co ta naprawa, praktycznie idealną, wiec kwestia przemyślenia.

Opublikowano
A może zmiana na pre lift . Będzie taniej nawet z klapą i lampami 400 pln . :mrgreen:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
No nie ma takiej opcji. Wedlug mnie lampy w pre lift są tragiczne. Takze wolę kupić po lifcie i raz na jakis czas miec z nimi problemy.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zdemontować się da tylko w jeden sposób - rozklejajac ją. Ciekawe jak wyglada po sklejeniu?

Ja swoją kupiłem prawie za ta kwotę, co ta naprawa, praktycznie idealną, wiec kwestia przemyślenia.

Naprawa lampy kosztowała mnie tyle co kupno nowych diod led, czyli niewiele. Jak najbardZiej da się to naprawić bez koniecznosci kupna nowej lampy, po której zakupie też nie masz pewnosci, ze za jakis czas Ci nie nawali. Także zakup nowej bądź używanej lampy moim zdaniem jest bez sensu.

Opublikowano

Ja kupiłem dwie lampy P+L LCI z gwarancją za 100zł, okazało się że jedna miała wadliwe LED kierunków i gość wysłał mi na swój koszt drugą sztukę a starą dał mi w prezencie.

W tej cenie nie nie opłaca się rozklejać lampy.

Opublikowano
Zgadzam się ale problem jest taki ze diody, które byly montowane seryjnie są wadliwe więc nie ma gwarancji, ze za 4 miesiace Ci się nie spalą a 3 diody kosztują Cię 5 zł:)
  • 1 rok później...
Opublikowano
W każdym razie z zmierzam do tego, że się da:)

Odświeżę temat w mojej e90 tez nie działają ledy od kierunku może ktoś z forumowiczów podpowie jak rozkleić i skleić lampę żeby wymienić uszkodzone ledy ?