Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam E66 3.0 diesel i mam "maly" problem ze skrzynia biegow tzn jakis czas temu przy predkosci okolo 120-130 km na godzine jadac pod górke po nacisnieciu gazu auto redukowalo bieg i wskakiwal tryb awaryjny, wystarczylo ze zgasilem silnik i wszystko wracalo do normy, po podlaczeniu do kompa wyskakiwal blad 4f89 ratio monitoring gear 3-4, doradzono mi bym wymienil olej i filtr, po wymianie blad znikl ale pojawily sie dwa nowe 4f85 clutch e i 4f83 clutch c, auto wchodzi teraz w tryb awaryjny praktycznie po kazdym mocniejszym naduszeniu pedalu gazu. Mechanic sugeruje ze jest to raczej mechaniczna usterka skrzyni, ale czytalem troche na ten temat i sa opinie ze to problem z solenoid valve. Takze ma moze ktos podobny przypadek rozwiazany lub jakis pomysl co z tym zrobic.

Parzrylem za uzywana skrzynia i mam pytanie czy skrzynia HP26Z ale od innego modelu auta tzn, benzyna, diesel 2001-2004 lub BMW serii 5 beda pasowac czy raczej szukac od tego samego modelu 2005-2009.

Opublikowano

do Ciebie raczej nie dam rady podjechac bo jestem w szkocji i musial bym w trybie awaryjnym jechac a to raczej odpada, jest mozliwosc kupienia gdzies kosza i tych uszczelek? i jaki jest tego koszt jezeli to nie problem.

dzieki