Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Od jakiegoś czasu mam problem ze swoim BMW ... jest to bmw 525d 2004r. otóż: samochód zachowuje się normalnie ale nagle wszystko zanika , najpierw wyłącza się ABS i ESP wyświetla się na wyświetlaczu błąd , po paru min odłącza następne rzeczy czyli czujnik ciśnienia w oponach , poduszki powietrzne , wszystko zaczyna przygasać , wyświetlacz sam się wyłącza i włacza , faluje na obrotach i na samym końcu coś się dzieje ze skrzynia ( szarpie , nie chce wrzucać na większe biegi ) wyłącza się predkościomierz PO PROSTU TRAGEDIA , po odstaniu paru min wszystko na jakies 5 min się uspokaja i znów dzieje się to co opisałem na górze :( . Ktoś kiedyś powiedział mi ze to alternator nie doładowywuje , ktoś inny ze komputer jeszcze ktos inny że niby jakiś rozdzielacz prądu ( jak by ktoś wiedział prosiłbym o pomoc gdyż nie wiem czy takie coś znajduje się w tym samochodzie i gdzie ) czasami też po takich akcjach komputer potrafi się rozgrzać na żelazko :O

Prosiłbym o pomoc.. auto było w nie jednym warsztacie i nikt jak narazie nie dał mu rady...

jeszcze dodam TAK SIE DZIEJE PRZY UPAŁACH , JAK JEST CHŁODNO WSZYSTKO JEST OK ALBO SIĘ SAMO USPOKAJA

Pozdrawiam

viewtopic.php?f=73&t=117891

Opublikowano

Włożyłem 2 cały alternator niby dobry i nadal to samo

DODAM JESZCZE : Zmierzyłem mu ładowanie podczas tych wariacji i jest 11.5 po wypieciu wtyczki z alternatora skacze do 19.5

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Włożyłem 2 cały alternator niby dobry i nadal to samo

DODAM JESZCZE : Zmierzyłem mu ładowanie podczas tych wariacji i jest 11.5 po wypieciu wtyczki z alternatora skacze do 19.5

Odłącz zasilanie od inteligentnej klemy minusowej (cienkie kabelki) i zobacz czy coś się zmieni po tym.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.