Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bardzoś kolego danielxc717 sympatyczny - pisząc ile pali moja zakładam że 540i pali +20% więc spalanie w okolicach 20 litrów w mieście jest OK a 30 to zdecydowanie za dużo. Nie wiem więc o co Ci chodzi... :duh:
Tomek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może o to że to temat o spalaniu M62 a nie M54?

Ja też mogę napisać ile moja pali, i co to da?

Spalanie w 540 zaczyna się od 15 i praktycznie górna granica spalania jest gdzieś poza maksymalnym wskazaniem komputera.

Wszystko zależy od stylu jazdy, korków itp.

Ja w 540 po mieście wychodziłem między 20 a 22l w automacie, silnik bez vanosa, miasto średnio zakorkowane.

Opublikowano
Bardzoś kolego danielxc717 sympatyczny - pisząc ile pali moja zakładam że 540i pali +20% więc spalanie w okolicach 20 litrów w mieście jest OK a 30 to zdecydowanie za dużo. Nie wiem więc o co Ci chodzi... :duh:

To może piszmy w temacie wszyscy bo 520i pali podobnie jak 530i

Jak mówimy o pękającym wale w 520d to piszmy że u mnie nie pęka

jak diesel zacznie kopcić na czarno piszmy że u nas nie,

Jak w benzynie zacznie być problem z cewkami niech użytkownik diesla napisze ze nie ma z tym problemów..

Nie chciałem być chamski, ale przez takie coś robi się śmietnik w temacie bo sto osób napisze ile pali jego auto co jest potem bezsensem. Jeszcze na koniec jest kłótnia co lepsze.. LpG czy ON Czy PB. O to mi chodziło.

Opublikowano

Temat dotyczy spalania silnika 4.4 M62, wiec zeby byl porzadek lepiej bedzie jak kazdy napisze dokladnie kilka rzeczy, ktore dadza prawdziwy obraz spalania.

Dla przykladu pierwszy ja napisze:

Jazda do pracy 25km po trasie + 5 km w miescie nie zbyt zatloczonym.

Predkosc jazdy 100-120 +wyprzedzanie tirow co jada 90km/h.

Jezdze z tempomatem.

Opony 235/40r18.

Spalanie w takim cyklu wychodzi 11 L +/- 0,5 L

Podajac takie dane, ktos kto czyta to forum, bo chce kupic taki samochod, bedzie mial rzeczywiste spalanie zalezne od warunkow jazdy.

Ciezkosc prawej stopy pomijamy bo to pojecie wzgledne.

Pozdrawiam

Opublikowano
OK przyjąłem. Nie będę nikogo uszczęśliwiał na siłę tym bardziej, że wg danych testowych zamieszczonych na tym forum moje auto pali średnio w cyklu miejskim 13,1 litra benzyny (i to się zgadza z rzeczywistością) a 540 pali 18,2 litra benzyny więc to zupełnie inna liga...
Tomek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W ubiegłym tygodniu uporałem się z problemem.

Po wymianie wtrysków i regulacji gazu spalanie jest z deka niższe :)

W Siedlcach znalazłem speców od mojej instalacji, wbrew pozorom jest to jednak dobra instalacja :D

Spalanie aktualne (zależne od "buta"):

Trasa: 12-16

Miasto: 16-22

Pozdrawiam :)

Zerknij na moje cudeńka:

Bestia --> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=247992

Beatka http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=191848

___

"Tylny napęd jest jak sex - Po co jeździć na ręcznym jak można dać w piz*ę" ;)