Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem całkiem nowy temacie. Kupiłem E46, w którym poprzedni właściciel założył LED (niestety), gdybym je zdjął to kiedy ewentualnie będę musiał xenony wymienić lub czy jest możliwość wstawienia LEDów, ale w miejsce przeciwmgielnych ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie rozumiem pytania...

Co ma usunięcie, jak się domyślam ringów do wymiany ksenonów (żarników?)?? Czy całe lampy chcesz wyrzucić?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale sprecyzuj dokładnie o jakie ledy chodzi, jeśli mówisz o światłach LED do jazdy dziennej to do przed lifta w miejsce przeciwmgielnych to nic nie dokupisz, a jeśli ich nie usuniesz NCS ze sterownika to będziesz miał błąd w sterowniku i cały czas wyświetlany na pulpicie zegarów, do modelu poliftowego w miejsce okrągłych przeciwmgielnych, możesz chyba założyć ledy okrągłe ale czy będą pasowały idealnie to tego nie wiem, i do tego po ich usunięciu też będzie wyświetlany błąd na pulpicie, jak ich nie miałeś to możesz montować, tylko kup coś porządnego philips lub OSRAM, a nie jakiś chińskie badziewie, np. takie coś http://allegro.pl/lampy-swiatla-led-do-jazdy-dziennej-2x4led-philips-i4393808781.html

podłączasz tylko pod akumulator i pod postojówkę, żadnego błędu na komputerze nie będzie, jak zapalasz to po pojawieniu się napięcia 14v zapalają się dzienne jak przełączysz na mijania lub długie to gasną, po zgaszeniu gasną dopiero jak napięcie spadnie poniżej 13V co trwa jakieś 20sek i masz darmową funkcję odprowadzania ha ,ha

po co masz demontować ksenony to nie wiem, jak mówiłeś o czymś innym to innym to się przyda

te z 4 ledami philips prostokątne idealnie pasują do kratek w zderzaku nic nie trzeba wycinać, i są dość dyskretne nie robi się choinka z samochodu :D

a jak dzienne całkowicie wyrzucisz to zależy w jakim stanie masz Ksenony, jak jeździsz dużo po mieście to pewnie szybciej wysiądą, ale bez przesady możesz na nich jeszcze długo pojeździć, chyba że żarniki świecą już na różowo, to dla żarników końcówka,

możesz też wymienić sterownik świateł LSZ od polifta i zakodować NCS światła dzienne (ksenony nie będą świecić tylko długie na 20% i to jest zgodne z prawem)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
możesz też wymienić sterownik świateł LSZ od polifta i zakodować NCS światła dzienne (ksenony nie będą świecić tylko długie na 20% i to jest zgodne z prawem)

Z jakim prawem to jest zgodne? Nie znam takiego..lampy w e46 nie mają homologacji na dzienne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przepraszam, nie wiem czy w homologacji przednich lamp e46 jest na dzienne homologacja, jeśli na kloszu ma pisać DRL i norma europejska to oczywiście że nie ma, ale jak policjant udowodni że nie ma homologacji ??? przecież to oryginalna lampa, a w nowych samochodach dzienne są tak samo realizowane, i na kloszach też nic nie ma, nie we wszystkich są diody???

Po drugie w sterowniku świateł, oczywiście poliftowych jest taka możliwość, więc po?? aby w różnych krajach mogły funkcjonować, to na pewno homologacja świateł na to jest, ale czy zgodna z tą wydaną w Polsce, pewnie kwestia interpretacji prawa.

Powiem Ci, że ja też się na tym zastanawiałem i dlatego wybrałem opcje dołożenia DRL Philips takie jak montują w e90, dużo jeżdżę i trochę było mi szkoda ksenonów, dobrze świecą, plusem jest to że to tylko Diody pobór mocy 12W więc tyle co jedna żarówka wewnątrz, nie lubię dokładać zbędnych dodatków, więc wybrałem opcję najbardziej dyskretną po 4 diody ukryte głęboko w kratkach, po zmianie na mijania są nie widoczne i nie musze pamiętać aby je zapalać (nie mam czujnika światła) przy jeździe po mieście to zaleta, tak jak pisałem częste gaszenie i zapalanie ksenonów skraca ich żywotność, nie tylko żarników le reszty podzespołów także.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego nie ma ich fabrycznie w fabrycznych lampach, więc korzystanie z nich jest niezgodne z prawem o ruchu drogowym, czy jak to się zwie :mrgreen: a to, że niektóre miśki tego nie ogarniają to inna kwestia, chodzi o świadomość użytkownika w razie kontroli.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL