Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie...otóż stałem się szczęśliwym posiadaczem E46 z 2 litrowym silnikiem dizla z 2002 roku

Przy zakupie zdawałem sobie sprawę iz samochód ma kilka drobnych problemów elektrycznych jednak to co mnie zastało powaliło mnie na kolana...

Naszczęscie jestem elektronikiem więc wiekszośc drobnych tematów ogarne sam...

Pozwolę sobie zadać kilka pytań..

1 nie działa centralny zamek z pilota, czytałem iż problemem jest padnięty akumulator da radę go wymienić?

2 nie działa mi otwieranie samej szyby z przycisku pod wycieraczką, czytałem że może być to powód padniętej wiązki która to z lewej strony czy prawej?

3 Przednie reflektory to wyrób jakiegoś rzeźnika ktoś dołozył ringi i całe lampy sa popalone bo żarówki nie trzymają sie w zaczepach całe lampy do wymiany! Czy mogę kupic wersję angielską i wymienić w niej sam klosz??

4 Z tyłu ktos zamontował lampy z allegro LED niesety elektronika lamp padła i samochod na desce wywala awarię... podszedłem z miernikiem i trochę doznałem zdziwienia bo wychodzi na to iz napięcie podawane jest na swiatła pozycyjne i na stopu jednoczesnie z tym że na stop napięcie jest obniżane i w momencie wciśnięcia hamulca wzrasta dobrze to rozumiem? Jaki parametr musi być spełniony by po montażu LEdów nie wywalało błędu?

5 Zatarty mam wentylator chłodnicy czy brać zamiennik czy używkę?

To tak narazie początek by doprowadzić elektrykę do porządku z góry dziękuję za odpowiedzi

Opublikowano

Lukasz witaj na forum !

Generalnie to w jednym wątku się nie pyta o kilka problemów, jeden wątek jeden problem co w tytule wątku powinno być określony problem co później innym użytkownikom jest łatwiej szukać podobnych problemów.

Najlepiej jak się podłączysz do wątków istniejących bo ci co tam pisali mogą Ci pomóc.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.