Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wymienilem jeden wahacz prosty dolny przedni z prawej strony i przestawila mi sie kierownica lekko w lewo ,czy wczesniej na starym wahaczu zle byla ustawiona zbieznosc i trzeba jeszcze raz ustawiac , dziwne ze po wymianie wahacza cos sie przestawia nic sie tam przeciez nie reguluje??
Opublikowano

Raczej normalka. Zakładasz nowy wahacz, który - względem starego - nie ma luzu, jest idealnie geometrycznie wycentrowany na tulei i sworzniu. Ten, który nie został wymieniony już jakieś odchyły od ideału ma więc stąd przekręcona kierownica.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak zmieniasz np z lemiego na to samo to dużej różnicy nie będzie, gorzej jak np w miejsce oryginału pakujesz najtańsze zamienniki, wtedy dość mocno zmienia się zbieżność.
Opublikowano

W sobotę wymieniłem prawy prosty przedni wahacz na Lemfordera. Miałem tam TRW, który w 14 miesiącu użytkowania zaczął stukać na sworzniu/przegubie kulowym. Po wymianie kierownica nadal pozostała idealnie prosta. Być może to zasługa tego, że lewy wahacz był wymieniony także na Lemfordera jakieś pół roku temu.

Pzdr.