Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dlatego, że taka kwota to dziwi szukanie zapyziałych amerykanek, oczywiście rynek niemiecki zweryfikowałby twoje podejście o czymś solidnym w tej kasie i x5.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie , fantazji to wam nie brakuje .... ,że niby na pokaz na pokaz to kupuje się auto z naszego forum ...z Bielska za niecałą stówkę i też ful wypas i same bajery a po vin wychodzi ,że po dachowaniu i to takim solidnym wydaje mi się ,że szukając auta w przedziale 170 - 200 naprawdę można liczyć na coś solidnego i nie składanego z trzech....więc niech każdy odpowiada sam przed sobą za zasobność portfela a cena 170tyś za x5 z 2010 jest jak najbardziej odpowiednia...a podtopienie od zalania różni się tym ,że po zalaniu faktycznie należy się spodziewać wszystkiego a podtopienie do wysokości podłogi (są zdjęcia) za-skutkowały wymianą wykładziny podłogowej i kilku kostek elektrycznych , auto jeździło po placu w NY a lampy i zegary zostały wymienione w ASO (spolszczenie) . ale co tam lepiej marudzić jeżdżąc swoją jedyną niebitą i oryginalną bunią....hehe

Mój drogi Panie Siwy__1, w ogłoszeniu allegro na tą X5 - X5 2010 z USA po powodzi - NIE MA INFORMACJI o popowodziowym pochodzeniu auta, oraz zakłamany o rok jest rocznik auta, a to ZATAJENIE ISTOTNYCH INFORMACJI o przedmiocie transakcji.

Coraz bardziej myślę, że Panie Kolego Siwy__1 z Sulechowa działasz w porozumieniu z użytkownikiem allegro Panem Arkadius_228 z Gorzowa i swoim działaniem próbujesz udowodnić jaką to okazyjną X5 mamy w naszym pięknym portalu aukcyjnym.

Kupiłem w swoim życiu wiele aut nowych, używanych, FWD, RWD, quattro, na zachodzie, w Polsce, marek premium i normalnych aut.

Ze względu na to , że w mojej firmie (branża IT) potrzebnych mi jest wiele aut, mam dużą styczność z tym tematem.

I z taką lekkomyślnością - jak u Pana - Kolego Siwy__1 - w życiu się nie spotkałem.

KROPKA.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
gdzie to można zobaczyć?

Spróbuj na stronie tvn turbo. Gość miał do wyboru (po raz pierwszy) dwie BMW 5 i 7 jakąś Renówkę i Forda Mondeo. Może ty zrozumiesz tok myślenia tego człowieka, bo u mnie wzbudził niepohamowaną wesołość.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie to można zobaczyć?

Spróbuj na stronie tvn turbo. Gość miał do wyboru (po raz pierwszy) dwie BMW 5 i 7 jakąś Renówkę i Forda Mondeo. Może ty zrozumiesz tok myślenia tego człowieka, bo u mnie wzbudził niepohamowaną wesołość.

Widziałem, widziałem.

Może jakby wybrał jaką zadbaną sztukę BMW serii 5, nawet sporo starszą (był kiedyś odcinek i wybrali compacta 320 automat - ten był naprawdę zadbany), ale ta 5, co była zwycięzcą i co ją wybrał bohater odcinka, to była typowa męczennica.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie , fantazji to wam nie brakuje .... ,że niby na pokaz na pokaz to kupuje się auto z naszego forum ...z Bielska za niecałą stówkę i też ful wypas i same bajery a po vin wychodzi ,że po dachowaniu i to takim solidnym wydaje mi się ,że szukając auta w przedziale 170 - 200 naprawdę można liczyć na coś solidnego i nie składanego z trzech....więc niech każdy odpowiada sam przed sobą za zasobność portfela a cena 170tyś za x5 z 2010 jest jak najbardziej odpowiednia...a podtopienie od zalania różni się tym ,że po zalaniu faktycznie należy się spodziewać wszystkiego a podtopienie do wysokości podłogi (są zdjęcia) za-skutkowały wymianą wykładziny podłogowej i kilku kostek elektrycznych , auto jeździło po placu w NY a lampy i zegary zostały wymienione w ASO (spolszczenie) . ale co tam lepiej marudzić jeżdżąc swoją jedyną niebitą i oryginalną bunią....hehe

Człowieku. Większych bredni dawno nie czytałem. Za te pieniądze a nawet niższe to można z Niemiec jakie chcesz auto sprowadzić bez dziwnej przeszłości, lepiej wyposażone i nawet diesel'a jak ktoś chce, z pełną fakturą VAT. Samochody z USA są z natury warte 70%-80% ceny aut z EU, a tu jeszcze zalaniec. A Twoje argumenty o jakimś podtopieniu, jeżdżeniu po placu itd są g... warte, bo ten samochód na placu nawet nie odpalał i nie dało się licznika odczytać, a to świadczy o tym, że był zalany wysoko. W USA jak mogą to przy pomocy startera odpalają auto albo chociaż dają mu prąd aby wyświetlić przebieg, nawet jak akumulator zaliczył padakę. Tu nie było takiej możliwości. Kity od handlarzyny łykasz jak pelikan po prostu. Zegary w ASO kupili za 3000 zł dla dwóch tarczek, które się przekłada z byle jakich używanych za 500 zł? Buhahahaha.. Dobre, dobre. :)

No i ten tekst o zdjęciach z podtopienia to już dowcip roku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pewnie już to auto kupiłeś i teraz tłumaczysz się jak możesz bo nie masz innego wyjścia. :mad2:

Opublikowano (edytowane)
gdzie to można zobaczyć?

Nie mogę znaleźć, ale czy to ten odcinek? http://player.pl/programy-online/zakup-kontrolowany-odcinki,215/odcinek-240,S16E240,22215.html

Edytowane przez zent
Opublikowano

Człowieku. Większych bredni dawno nie czytałem. Za te pieniądze a nawet niższe to można z Niemiec jakie chcesz auto sprowadzić bez dziwnej przeszłości, lepiej wyposażone i nawet diesel'a jak ktoś chce, z pełną fakturą VAT. Samochody z USA są z natury warte 70%-80% ceny aut z EU, a tu jeszcze zalaniec. A Twoje argumenty o jakimś podtopieniu, jeżdżeniu po placu itd są g... warte, bo ten samochód na placu nawet nie odpalał i nie dało się licznika odczytać, a to świadczy o tym, że był zalany wysoko. W USA jak mogą to przy pomocy startera odpalają auto albo chociaż dają mu prąd aby wyświetlić przebieg, nawet jak akumulator zaliczył padakę. Tu nie było takiej możliwości. Kity od handlarzyny łykasz jak pelikan po prostu. Zegary w ASO kupili za 3000 zł dla dwóch tarczek, które się przekłada z byle jakich używanych za 500 zł? Buhahahaha.. Dobre, dobre. :)

No i ten tekst o zdjęciach z podtopienia to już dowcip roku. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pewnie już to auto kupiłeś i teraz tłumaczysz się jak możesz bo nie masz innego wyjścia. :mad2:

:cool2:

Nie ma dobrych tanich BMW jezeli chcesz kupic dobre tanie BMW kup dwa jedno dobre drugie tanie.
Opublikowano
gdzie to można zobaczyć?

Nie mogę znaleźć, ale czy to ten odcinek? http://player.pl/programy-online/zakup-kontrolowany-odcinki,215/odcinek-240,S16E240,22215.html

Tak to ten z tym 24 letnim żołnierzem.

Opublikowano (edytowane)

To ja tylko dorzucę że tak ją spolszczali, że zapomnieli o spryskiwaczach do ksenonów :D- głupio żeby samochodzik za 170 koła przeglądu technicznego nie przeszedł albo pan władza podczas kontroli dowodzik zabrał i wtedy żeby odzyskać trzeba będzie doposażyc w spryskiwacze :D jako że w PL jest obowiązek posiadania spryskiwaczy gdy auto ma xenon. Poza tym bez vinu można się zorientować że to wypust na rynek USA- brak białych ringów a lampy tył polift- a jak z rynku USA na handel do pl przyciągnięty to faktycznie trzeba być niespełna rozumu żeby za niemałe pieniądze się na taką minę ładować :duh:

A i jeszcze pytanko- w ASO pl niby przednie lampy wymienili żeby spolszczyć i wymienili na lampy przed liftem? wolne żarty

I jeszcze jedno zauważyłem czy pomarańczowe obrysówki (tak to się chyba zwie) są zaślepione- jakaś samoróbka czy zamalowane markerem na czarno :D ?

Edytowane przez D1BO
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

A teraz jeszcze dostrzegłem dwa mega hity związane z tym autem.

1) opis X5 sprowadzony, bezpośrednio od pierwszego właściciela na zamówienie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Handlarzyna po prostu przeszedł sam siebie tutaj. :) Może "podtopiony" też był na zamówienie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

2) odblaski w zderzakach występujące tylko w USA są pomalowane na bezczela na czarno!!! Pewnie zderzak był porysowany i go malowali więc pojechali od razu też odblaski żeby nie było widać, że auto z Ameryki. Masakra po prostu. :duh:

A co do reflektorów przednich, to też na początku myślałem, że są przedliftowe, ale sprawdziłem i takie lampy w modelu 2011 były w USA. Dopiero model 2012 dostał nowe. Dziwne, ale tak jest. A tak dla precyzji to akurat ksenony świecą asymetrycznie nawet te z USA więc nie trzeba ich wymieniać żeby "spolszczyć". Tylne lampy trzeba wymienić i tyle.

Edytowane przez mmw
Opublikowano

Co do xenonów własnie zapomniałem dodać że nie trzeba spolszcżać:P

a temat z lampami przód jest taki że z tego co ja się orientuje to na 99% polift na rynek USA szedl z żółtymi ringami więc według mnie lamp nie wymieniali nic z tym nie robili... podmienili tarczki/zegary na wersje EU i tyle mzneli szprajem :D na czarno obrysówki i na allegro wypad :wink:

@up - czyli w usa lifting był jakby dwuetapowy :mrgreen: dobre

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
gdzie to można zobaczyć?

Najlepszy jednak jak zwykle był p.Kornacki, nikt mu nie powiedział że w tym tłuczonym 520i e60 jest motor o poj 2,2 a nie 2,0 :duh:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.