Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Trzy dni temu zauważyłem wyciek płynu chłodzącego, dzisiaj go zlokalizowałem. Mam pęknięcie na plastikowym elemencie z prawej strony od góry obok korka. W samym narożniku. Moje pytanie brzmi czy można to jakoś zakleić, jeśli tak to jakiego kleju użyć? Dodam, że jestem za granicą i przede mną trasa z Holandii do Polski i nie ukrywam, że wolałbym to zrobić w Polsce ze względu na koszta. Ma ktoś jakiś pomysł czy można to 'tymczasowo' naprawić?
Opublikowano

Zbiorniczka nie pokleisz , musisz wymienić na nowy, najlepiej oryginalny.

Jak dużo nie cieknie to dolewać wody.

Ps.

Nie dawno pisałeś o zacinającym się pedale gazu, i jak z tym sobie poradziłeś ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Ale to nie zbiorniczek jest pęknięty tylko plastikowy element chłodnicy po prawej stronie. Jak samochód jest nagrzany to tym pęknięciem leci jak z fontanny ale bardzo cieniutki strumień. Raczej do wymiany chłodnica, zbiornik jest cały z resztą był wymieniany. Co do gazu to jutro będę tam zaglądał, brak czasu bo ciągle w pracy;/
Opublikowano
Żadne kleje nie potrzymają ale jak by sie dało założyć jakąś opaskę uciskową to by się zmniejszył wyciek.Mam nadzieję że korek zbiorniczka masz dobry bo to on reguluje ciśnienie w układzie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
No właśnie co do korka to pewności nie mam. Bo sprawdzić czy jest dobry to raczej się nie da? No cóż będę próbował jakoś to uszczelnić, a jak nic to nie da to będę zmuszony tutaj naprawiać, a jestem w Holandii bo raczej w taką trasę jechać to nie bardzo. Wskazówka od temp co prawda stoi w pionie i w ogóle się nie rusza ale to jednak 1200km.