Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mailem problem z czujnikiem kąta skrętu w kierownicy i oczywiście przez to nie działało DSC. Czujnik był uszkodzony i trzeba było go wymienić w całości.

Kupiłem inny na allegro o takich samych nr.

Zamontowałem i teraz potrzebuje go jakoś przypisać czy też zaadoptować do auta.

Mam INPE w jakiejś nowszej wersji. ale nie bardzo wiem jak to ugryść.

Jest tam zakładka "steering sensor angle" ale po wejściu tam nie ma tam rzedniej opcji adaptacji, jest tam natomiast zakładka "Only Development" ale po wejściu tam na Inpie wszystko wyświetla się na czerwono i wyskakuje napis AHTUNG.

Dlatego nie chce nic namieszać i prosił bym o jakieś instrukcje co i jak zrobić aby było OK.

Pozdrawiam

Greg

• Moderatorzy
Opublikowano
Musisz zrobić adaptację.
Opublikowano

Okey, to własnie wiem, zaadoptować, przypisać czy zakodować - zwał jak zwał :) chodzi chyba mniej więcej oto samo. :)

Powiem tak, całkiem zielony nie jestem ale jak zobaczyłem ze w INPIe po wejściu w zakładkę "Only Development" zmienił się kolor tła na czerwony i pojawił napis AHTUNG to postanowiłem nic tam nie ruszać, zważając na to ze opcji bylo tam wiele :)

Prosił bym o jakąś chociaż skróconą instrukcje jak to zrobić krok po kroku, żeby nie wejść gdzieś gdzie nie trzeba i coś nie namieszać :)

Opublikowano

Dzisiaj próbowałem coś powalczyć,. znaczy się przepisywałem te wartości z okna do okna ale nic to nie dało :)

Nie ma ktoś jakiejś instrukcji?