Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za oryginał poleci po zniżkach.

To ważne ?

Ja mam nową przednią jakiś zamiennik a tył tylko w ori i taką mam bo nie było wyjścia - po zniżkach mi nie poleciało.

Wole mieć nowy zamiennik niż skatowane stare ori.

To jest szyba i naturalne, że się rysuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A po co wymieniać oryginalną szybę i potem narazać się na podejżenia, że auto wypadkowe. Do tego przy wycinaniu można porysować lakier i pojawi się korozja po kilku latach a i tak nie wiadomo czy ktoś to idealnie wklei. Oryginał to oryginał.

Ten egzemplarz ma szybe fioletową z filtrem uv a ta kosztuje w ASO coś koło 3 tyś zamienników brak.

Co do samego samochodu oglądałem go z pół roku temu z ciekawości.

Auto było bardzo brudne ale lakier wyglądał na oryginalny na tyle na ile dało się zobaczyć. Do lakierowania zderzaki i listwy progowe.

We wnętrzu samochód zaniedbany kierownica obszyta, trochę podrapanych plastików, fotel kierowcy dość mocno zniszczony z dziurą po papierosie i ułamaną rączką do potnoszenia. Ogólnie samochód wymagał dużo serca co dobrze nie wróżyło stronie technicznej. Cena niby dobra ale finalnie i tak wyjdzie 80-85tyś plusem jest chyba oryginalny lakier ale dużo cierpliwości potrzeba,żeby wyglądała poprawnie.

Opublikowano

Z filtrem uv czy sferyczna jak w renówkach ?

Fakt, można porysować ale fachowcowi to się nie może zdarzyć.

Ja w każdym moim pojeździe wymieniałem szybę - albo gdzieś pękła, albo mocny odprysk.

Można zrobić zdjęcia, co uczyniłem kiedyś bo do ubezpieczalni potrzeba.

Jak jest mocno poobijana od kamyków to z jednej strony dobrze - dużo autostrad - gorzej że wycieraczki dostają w dupę, do bani zbierają a w konsekwencji pod słońce jeszcze gorzej widać.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

S356A KLIMAKOMFORT-VERBUNDVERGLASUNG Climate comfort laminated glass

Co dokladnie jest w tej szybie nie wiem ale jest fioletowa i przepuszcza mniej ciepła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.