Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
sama uszczelke kupisz za mniej niz 100zeta(dobre robi Tacoma)pamietaj nie kupuj kringielitowej tylko metalowa(dobrze widzisz metalowa)ale3 radze sie dobrze zastanowic bo hasełko PEKNIETA USZCZELKA to jedna z bardziej popularnych spiewek handlarzy jak z fura cos nie gra a moze sie okazac ze bedziesz szukał nowej kobyłki co swoja droga tez nie jest jakas tragedia-kupiłem ostatnio silnik 1,8(m10) za 4stowki i po założeniu bez problemu odpalił i gosciu jezdzi,troche ciekł ale to żaden problem.jesli cena ok to warto sie zastanowic,ale jeszcze raz podkreslam nie kieruj sie gatka ze tylko peknieta uszczelka
Opublikowano
zalezy gdzie ale u was w stolicy pewnie troche wiecej,u nas wymiana uszczelki(robocizna) ok.150-200zeta
Opublikowano
Radze uważać z własnego doświadczenia wiem że w motorku 2.0 m20 bardzo żadko padają uszczeli a zdecydowanie częsciej Pękają głowice :!: ciekawy jestem czy silnik jest rozebrany(zdjęta głowica)jęzeli nie to na jakiej podstawie sprzedający twierdzi że to uszkodzona jest uszczelka.Tak czy innaczej jeżeli chcesz sprawdzić czy to coś poważniejszego musisz zrzucić głowice i zawieżć ją do sprawdzenia pod ciśnieniem koszt niewielki (w moich stronoch 60zł) a możesz sobie zaoszczedzić kupę kłopotów nerwów i pieniędzy.Jak u kumpla w 320 padła głowica to kupiliśmy zdrowe 2.5 w cenia spawania i regeneracji głowicy.
Opublikowano
Nie kupuj!!!! nie rób tego błedu co ja! to moze być uszczelka powiedzmy 300zł ale jak głowica to nawet do 2000zł!
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Radze uważać z własnego doświadczenia wiem że w motorku 2.0 m20 bardzo żadko padają uszczeli a zdecydowanie częsciej Pękają głowice :!: ciekawy jestem czy silnik jest rozebrany(zdjęta głowica)jęzeli nie to na jakiej podstawie sprzedający twierdzi że to uszkodzona jest uszczelka.Tak czy innaczej jeżeli chcesz sprawdzić czy to coś poważniejszego musisz zrzucić głowice i zawieżć ją do sprawdzenia pod ciśnieniem koszt niewielki (w moich stronoch 60zł) a możesz sobie zaoszczedzić kupę kłopotów nerwów i pieniędzy.Jak u kumpla w 320 padła głowica to kupiliśmy zdrowe 2.5 w cenia spawania i regeneracji głowicy.

Zgadzam się w pełni. Jeżeli to głowica, to możesz popłynąć na większą kasę...

Kai
Opublikowano
jesli ci zalezy na tym aucie to masz argumenty na zbijanie ceny,koszt naprawy głowicy jest taki ze za to mozna kupic uzywany silnik,wiec sobie skalkuluj wszystko i do handlu.pozdro