Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy mozliwe że jest jakas blokada bo moje e46 nie chce poleciec wiecej niz 200 km/h na oponach 205/55r16 . Filtry wszystkie po wymianie , wyciety katalizator czyszczony egr i zaworek podcisnienia.
Opublikowano
Nie ma mozesz miec tylko redukcje mocy fabryczna tak to sie zwalo Po drugie nie jest zle te 200 moja kiedys szla 215 i grama wiecej zalezy od stanu silnika tez po trzecie na co ci takie predkosci?? Chcesz latac po dwie paki to kup 330i bo dieselka szybko skonczysz
Opublikowano
Bossss ma trochę racji. Jechałem raz, na próbę, 210km/h jechał bez problemu, pewnie poszedłby jeszcze trochę, ale... To nie są prędkości przelotowe dla tej maszynki. 150-160km/h to spokojna jazda z zapasem pod pedałem, ale ciśnięcie go 200km/h i więcej, non stop po autostradzie to masakra bo widać, że się męczy. Pewnie gdybym miał 330d aż tak by mnie to nie bolało. Ale co kto lubi, zależy od podejścia kierowcy do autka.
Opublikowano

Nikt nie mówi o ciągłej jeździe, dzień w dzień +200km/h po autostradach. W takich warunkach każde auto się zmęczy...

ps. nie chodziło mi o 320d tylko o trzy litry, nawiązując do posta poprzedzającego :wink:

Opublikowano
Mi się udało licznikowe 221km/h i był jeszcze zapas może to dlatego że 6 biegowa skrzynia, i świeżo od niemca przyciągnięta to jeszcze polskiej ropy nie zaznała. Opony standard 16 cali.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przetestowane osobiście na 4 różnych sztukach,

Przy skrzyni manual 5 piegów max 232-235km/h

Przy automacie 245km/h

Przy 230km/h pojawia się na zegarach komunikat, że przekroczyłeś 230, podobnie jak jest komunikat przy temperaturze spadającej do +3 stopnie.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A od kiedy chip zwiększa prędkość maxymalną?

Silnik wkręca się do 4700 rpm na najwyższym biegu i przy manualu daje to ponad 230km/h ,a przy automacie ponad 240, na dowód :

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już dawno mojego automata nie testowałem, brak prostych w mojej okolicy żeby potestować, ale dwa lata temu 225km/h w trzy osoby z bagażem wakacyjnym leciał. Myśle że więcej to z przepaści:)
Opublikowano

Jak wygląda hamowanie do zera przy szybkości 220 km ?

Powiem szczerze że ja do takich prędkości nie jestem przyzwyczajony u nas w Kanadzie to jest max 100 km/h i policja toleruje do 118 km/h .

Zresztą jak w Maju byłem w kraju to jazda na dwupasmowej autostradzie była męcząca, chciałem sobie jechać 130-140 km/h ale na prawym pasie to za wolno a na lewym to jestem zawalidrogą więc trzeba ciągle zmieniać pasy i regulować tempomat.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Coś kojarzę że w Nowej Szkocji jak tam mieszkałem było 110 albo 120 km/h. (zresztą i tak nie miałem wtedy prawka, więc mogę coś źle pamiętać). Generalnie teraz na autostradach w PL standardowo wszyscy lewym pasem jadą 150, a na prawym są ciężarówki....

A dlaczego to niby wysokie obroty mają być bardziej szkodliwe dla diesla niż dla silnika benzynowego? Wydaje mi się że jedno i drugie szybciej się zużywa na limicie swoich możliwości obrotowych?

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.