Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Cały czas jeżdżę bez przedniej tablicy rejestracyjnej i opieka mi się przed policją, bo zawsze łykają moją bajkę :lol: Mam wygładzony zderzak tak, że nie ma na nim dziur od ramki. A w lipcu muszę pożyczyć tacie auto na wakacje, a nie chce ani dziurawić zderzaka, ani kleić tablicy na taśmę dwustronną, a za granicą mogą być bardziej na to cięci i słyszałem o jakiś magnesach które się przykleja od tyłu zderzaka w miejsce tablicy i te magnesy ponoć bardzo mocno trzymają tablicę, ale bez problemu idzie ją zdjąć. Słyszeliście o czymś takim? Jakieś linki byście mogli podesłać? :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tablica jest aluminiowa, więc magnes nie zadziała. Dlaczego nie zamontujesz normalnej ramki na tablicę na stałe? Albo mieszkasz gdzieś na wsi albo trafiasz na policjantów idiotów, że łykają taki kit. :)
Opublikowano

Musiałbyś po pierwsze przymocować tablicę do kawałka blachy lub jakichś cienkich magnesów, a od wewnętrznej strony zderzaka zastosować magnes neodymowy, który będzie wystarczająco mocny żeby utrzymać tablicę.

W sumie jeśli tablicę zamontuje się w metalowej ramce to ten patent może się udać :)

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano
Tablica jest aluminiowa, więc magnes nie zadziała. Dlaczego nie zamontujesz normalnej ramki na tablicę na stałe? Albo mieszkasz gdzieś na wsi albo trafiasz na policjantów idiotów, że łykają taki kit. :)

Do tablicy też się mocuje jakiś magnes tak jak napisał mlody_d. Nie zamontuje tablicy na stałe, bo podoba mi się auto jak jest bez, do tego żadne pamiątki z podróży mi nie przychodzą :) Jeżeli Wrocław jest wsią, to czym jest Łódź? :P Bajka jakby nie patrzeć jest dobra, więc po części się nie dziwie, że łykają, ale będzie działała do czasu póki nie trafie drugi raz na tego samego policjanta :)

Mlody_d dokładnie chyba chodziło o magnes neodymowy - tak mi coś świta, więc coś pokombinuje w tym kierunku. Ramka na tablice nie wchodzi w grę.

adalbert - zderzak plastik, grill też plastikowy.