Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was

Moj problem polega na tym ze dzis wlasnie pojechalem nabic sobie klimatyzacje bo nie mialem nabitego gazu.

Wszystko fajnie pieknie do momentu jak freon wpuszczony a ty wlaczamy klimatyzacje a tu cieple powietrze jak bylo tak jest dalej przy wlaczeniu przycisku klimy.

Klima jest szczelna zaladowana i non stop leci cieple powietrze , moze mi ktos podpowiedziec co moze byc przyczyna .

Opublikowano
a moze byc to ze padl mechanizm sterujacy przekladkami z cieplego na zimne czy jakos tak nie wiem jak to dokladnie sie nazywa bo nie jestem znawca
Opublikowano

Przy nabijaniu sprawdza sie niskie i wysokie cisnienie w ukladzie, to podstawa.....

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Holender też mechanik. Narodowość chyba nie ma znaczenia :mrgreen:

To dałeś sobie wmówić że jest ok zapłaciłeś i odjechałeś? :mrgreen: Ja czegoś takiego nie toleruje szczerze mówiąc.

Niestety, ale teraz będziesz musiał robić wszystko sam albo do kogoś innego jechać.

Na początek sprawdź czy sprężarka się załącza. Jaką masz temp na liczniku? BO uszkodzony czujnik też nie załączy klimy.

podczas jazdy klima działa? Wiatrak klimy chodzi?

Opublikowano
Nabil mi klime i sprawdzil ze grzeje cieple ze cos jest nie tak , i mnie nie skasowal . zaraz ide luknac czy wogole wiatrak chodzi na klimie .
Opublikowano

Zawsze mów że klima nie chodzi i chcesz to naprawić a nie nabić klimę. To tak na przyszłość.

Jak wiatrak nie chodzi to przejedź się autem przynajmniej 70km/h i włącz klimę. Jak działa to masz tylko wiatrak zepsuty.

Opublikowano

Twoje auto to grzyb to jak odgrzybią to może zostać tylko kierownica :mrgreen:

Sorry, ale masz takie pytania że szkoda gadać. Dzwonisz do warsztatu i się pytasz bo ceny mogą być różne nawet o 100-200zł zależy od usługi. Odgrzybianie ozonowanie itd. Wszystko zależy od regionu/ miasta.

Opublikowano

Witam

Sprawdzilem wiatrak i poszedl czujnik bo nie zalacza wogole jak sciagne kostke to sie zalacza, a druga sprawa wydaje mi sie ze tez poszly mi lopatka ktora przelacza zimne na cieple bo jak wiatrak chodzil i wlaczylem klime to dalej cieple jest, sprezarka jest ok zalacza sie normalnie ,aby sie dostac do tego czegos co przelacza z zimnego na cieple to trzeba rozbierac kokpit?

Opublikowano

dzis zajechalem do mechanika innego zeby rzucil okiem na ta moja nieszczesna klimatyzacje .

Wiatrak nagle zaczal dzialac bo moj wczesniejszy mechanik mowil ze nie dziala czujnik :D

teraz mam do was pytanko , stwierdzil mechanior ze wogole sprezarka nie dziala , mowil mi ze jeden waz od klimy powienien byc zimny , to prawda ?

Opublikowano
rurka wychodząca powinna byc zimna, prawda to, zrobi sie zimna jak sprężarka będzie chodzić oczywiście

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Nie poszła sprężarka,tylko nie ma sterowania,lub nie działa elektromagnes,sprzęgło.

Jest kilka warunków do spełnienia,by sprężarka się włączyła.

Odłącz kostkę od sprężarki i sprawdź czy jest na niej zasilanie gdy włączysz klimę,( "+" i "-") będziesz miał jasność czy to wina sprężarki,czy sterowania.

Wtedy zawęzi się krąg poszukiwań.