Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zostawcie tego trola. Będzie na forum ciemnotę wciskał. Może do mnie tez przyjedziesz i mi udowodnisz? Daruj sobie takie teksty. Myślisz, że ktoś później je tu przeczyta i pomyśli – "o chciał pojechać na swój koszt i udowodnić, to pewnie nie ma nic na sumieniu" :duh: :mad2:
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widze ze koledzy zostali jeszcze na poziomie podstawowki i nie doszli jeszcze do " czytania ze zrozumieniem" , poki co czytaja bajki o trolach ...

Po pierwsze pewne rzeczy wynikaja z kontekstu i to co napisal kolega KW : na gorze " niby nie na handel , a w PL pare km przejechane ..."

natsepnie pod spodem P.S. mam na sprzedaz 535xi ...

Chyba Panowie macie jeszcze po 10 lat i nie rozumiecie , że to nie ze mna jest cos nie tak , tylko z wami ...

Czas juz wyjsc z pieluch i zaczac powaznie stapac po ziemi ... bo życie to nie bajka !!!

Zrozumcie , że ja NIKOMU nie mowilem , ze auto jest bezwypadkowe - przeciwnie , każda osobe ktora do mnie dzwonila o tym informowalem !!!

I nigdzie w tych postach nie wypieralem sie ze auto ze zdjec to nie to auto !!!

Po raz kolejny upominam !!! CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM !!!

Jak pochodzilem po forum i poczytalem posty tych samych userow w kazdym temacie ... to tak sie zastanawiam czy Wy nie macie naprawde nic do roboty ???

Odnosze wrazenie , ze zyjecie sensacjami i opowiesciami , ktorych sami jestescie tworcami ... zabawne ... naprawde ...

Skonczmy juz ta dyskusje , bo naprawde poziom ktory reprezentujecie jest żałosny ...

Opublikowano
To są wreszcie zdjęcia tego auta czy nie. Własciciel wszedł na forum, a nie wie co to słowo oznacza, nie on wrzucał samochód do oceny i nie rozumie co to jest ocena subiektywna. Narobił zamieszania, wszystkich ocenił i uważa, że ma dobre samopoczucie. Więc jak, zobaczymy zdjęcia z tymi uszkodzeniami?
Opublikowano
Przejechałem E60 550i około 30000km i muszę się wtrącić. Spalanie w mieście 12-13 l można sobie między bajeczki włożyć. W mieście (Trójmiasto) normalnie palił mi 17-18 l latem przy normalnej jeździe. Tryb 'pierwszy ze świateł' wyszło mi 24l a totalne zamulanie to około 16.2-16.5l. Trasa GD-Poznan_GD 9.2l/100km (autostrada-110km/h, na krajowej ~100). W mieście zimą minimum to 19 litrów.

To taka nowa świecka tradycja w Polsce. Nim mocniejszy silnik tym mniejsze spalanie :mrgreen:

Opublikowano

adalbert zdjecia masz przeciez w tresci postu

To po co mam przesylac kolejne zdjecia ??? Na kolejnych zdjeciach , ktore mam dokladnie widac uszkodzenia - widac , ze nie sa duze ...

Ale po co mam je wrzucac ? Jestes zainteresowany kupnem ? Czy chcesz dodac kolejny komentarz w stylu "dzwonnik z notredame" ?

Jesli zainteresowany kupnem chociaz raz spytal mnie o zdjecia , od razu bym je mu wyslal... Przeciez to normalne i logiczne ...

Poza tym ukrywanie i zatajanie ( swiadome ) prawdy podchodzi pod paragraf ... wiec po co ryzykowac? To Wy bijecie piane nie wiadomo po co ?!

A tak na marginesie , wszyscy wielkoduszni doradcy ... Czy zdajecie sobie sprawe z tego , że jeśli silnik jest na bieżąco serwisowany ( czeste wymiany oleju , filtry , swiece itp) , filtr paliwa i inne rzeczy , ktore maja duzy wplyw na spalanie to auto zachowuje przez dlugie lata swoje właściwości ?!? Czy o tym , ze auto zadbane i prawidłowo eksploatowane bedzie sluzyc przez dlugi czas bezawaryjnie to tez zapomnieliscie ?

Naprwde mam do czynienia z roznymi silnikami BMW i to co czytam w waszych postach na temat spalania , daje mi do myslenia czy wasze auta przypadkiem sa w tak doskonalym stanie w jakim chcielibyscie zeby byly wszystkie trafiajace do tematu "co sadzicie o tym BMW z ogloszenia "

Poza tym abstrachujac od tego , ze z FIzyki miales chyba PALE - bo niestety ale tak jest , ze im wieksza moc i wiekszy silnik tym mniej sily potrzebuje zeby jechac - mniej sily - mniejsze spalanie ... Ale oczywiscie 3.0 pali duzo mniej niz 4.8 ... sprawdziles to pewnie i wiesz ...

Pytanie do znawcy ile pali m3 e92 2008 rok BIAŁA - taka jak Bogusia ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poza tym abstrachujac od tego , ze z FIzyki miales chyba PALE - bo niestety ale tak jest , ze im wieksza moc i wiekszy silnik tym mniej sily potrzebuje zeby jechac - mniej sily - mniejsze spalanie ... Ale oczywiscie 3.0 pali duzo mniej niz 4.8 ... sprawdziles to pewnie i wiesz ...

hahaha.. no to już jest mistrzostwo świata.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Gościu, jesteś miszczu normalnie. :duh: Kurde, znawca fizyki na poziomie światowym. hahahahaha.. większych pierdół nie czytałem dawno. Już się nie dziwię, że tak z tobą dyskusja przebiega ciężko. Ty po prostu jesteś.. hm.. tak żeby cię nie obrazić. Powiedzmy mało inteligentny. ;)

Opublikowano
Powiem ci krótko. Auto powinno się samo obronić podczas oględzin zainteresowanego. Nadal nie możesz zrozumieć takiego zjawiska jak forum (wikipedia to najprostszy sposób na zrozumienie tego określenia) Powtarzam się jeszcze raz, po to jest ten dział żeby ktoś kto wrzuca tutaj auto do oceny, sam podejmuje decyzję czy zainteresować się danym samochodem, a oceny są tylko subiektywne bo inne być nie mogą. Ingerencja własciciela i to w takim stylu jak twój, maksymalnie osłabia zainteresowanie, co jak nie odczułeś, to odczujesz. Twoje wejscie, to przynajmniej jak dla mnie, najgorsza forma reklamy. Ale wybór należy do ciebie. Do tematu spalania nie wracam.
Opublikowano

Zarejestrowałem się specjalnie , bo nie moge czytać tego pisania że nie może palić mało 550i , mam , użytkuje , założyłem lpg . Jeżdze dużo 30% miasto reszta trasa i nie zamulam :D spalanie 15-16l lpg . I piszcie sobie co chcecie , napisał to urzytkownik takiego auta a nie "ktoś" kto tylko słyszał :lol:

'

Opublikowano
Zarejestrowałem się specjalnie , bo nie moge czytać tego pisania że nie może palić mało 550i , mam , użytkuje , założyłem lpg . Jeżdze dużo 30% miasto reszta trasa i nie zamulam :D spalanie 15-16l lpg . I piszcie sobie co chcecie , napisał to urzytkownik takiego auta a nie "ktoś" kto tylko słyszał :lol:

'

Twoja opinia się nie liczy.

Opublikowano

'

czemu sie nie liczy :lol:

i nie na 60km , tylko na 100 hahaha , ale widze że jakoś do co niektórych nie może to dotrzeć :lol:

Opublikowano
Kłamiesz, mój spala na 100km. 5 litrów obojętnie benzyna czy gaz. To jak dostaje buta, a przy spokojnej jezdzie mieszczę się w 3l. Mam, użytkuję to wiem. I kto to zdementuje? Tyle warte jest twoje pisanie.
Opublikowano

'

czemu sie nie liczy :lol:

i nie na 60km , tylko na 100 hahaha , ale widze że jakoś do co niektórych nie może to dotrzeć :lol:

Bo nie :mrgreen:

Założyłeś podtlenek więc na pewno muskasz gaz jak złotówy :twisted:

Opublikowano
Kłamiesz, mój spala na 100km. 5 litrów obojętnie benzyna czy gaz. To jak dostaje buta, a przy spokojnej jezdzie mieszczę się w 3l. Mam, użytkuję to wiem. I kto to zdementuje? Tyle warte jest twoje pisanie.

niewiem czego teraz piszesz że kłamie :P

wróćmy do tematu auta , jak widać wyszło wszystko :D a typ przez telefon mówił najpierw że auto sprowadził w całości dla siebie :) pózniej coś jak ktoś napisał wspomiał o malowanym błotniku i masce , aż wkońcu wyszło szydło z worka :lol:

cena za auto jest sporo za wysoka , tak jak ktoś tam pisał 65k może i warta ale też bym się zastanawiał :) Więc decyzja należy do autora tematu .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A umiesz kolego czytać ze zrozumieniem? Pisaliśmy, że 550i nie spali w mieście 13 litrów, bo to twierdził w ogłoszeniu nasz mądruś, który sprzedaje to 550i. Skoro Ty masz tylko 30% miasta to i tak Ci to auto sporo pali.

Opublikowano

A umiesz kolego czytać ze zrozumieniem? Pisaliśmy, że 550i nie spali w mieście 13 litrów, bo to twierdził w ogłoszeniu nasz mądruś, który sprzedaje to 550i. Skoro Ty masz tylko 30% miasta to i tak Ci to auto sporo pali.

i dziekuje za normalny post :P

Opublikowano

I wreszcie na forum pojawił się ktoś kto ma pojęcie ... Chodzi mi o Huberta z SINDI

Tylko nie rozumiem dlaczego od razu twierdzisz ze wyszło szydło :)

Czy ja cokolwiek ukrywałem?

Auto przypłynęlo całe do PL , takie dostałem . Historie wypadkowa i naprawy przekazała mi osoba która się tym zajmowała.

Tak jak Ty zarejestrowałem się na tym forum bo nie mogłem czytać tych głupot...

Od dłuższego czasu śledzę SINDI , ale nie mam czasu żeby iść w ślady patryczkena , Twoje czy innych i opisywania tego co robię ze swoimi autami...

Czy to ze mam auto , które zrobione jest na tiptop, ze miało jakaś przygodę wcześniej i teraz wyglada jak wyglada przekreśla je w jakikolwiek sposób?

Wydaje mi się , ze doskonale znasz temat , wiesz dobrze ze lepiej jest kupić auto z jakaś "lekka" historia i zrobić je tak żeby Tobie pasowało ... Bo póki co to jeśli chodzi nawet na obecna chwile w PL nie znajdziesz w ogłoszeniach nic ciekawego z benzyny w e60.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te spalania po 25L to jakiś kosmos proponuje naprawić auto :wink:

Mam 650i od 2 miesięcy zrobiłem nim 5000km spalanie średnio 13-14L.

W trasie pali 10-13L przy czym 10L to minimum a 13 to maximum średnio ok 12L (spalania liczone nie z komputera bo ten oszukuje o 0,5-1,5L w różną stronę)

W mieście 13-15L zależnie od korków wyższą wartość niż 15L ciężko uzyskać.

17,5L z całego zbiornika miałem raz jedyny jeżdżąc tylko w mieście bardzo dynamicznie gdzie ok 100km to pomiary 100-200km/h na race logicu.

Średnie spalanie z 5000km to 13,5L ok 30% miasto 70% trasa.

Opublikowano

I do tego jeszcze kwestia jakie paliwo sie leje ...

Bo jak sie leje ruskie to moze i pali 25 :)

na V-powerze 95 przejezdzam na baku kolo 30-40 km wiecej niz na 95 z orlenu czy statoila

a na V-powerze 100 przejezdzam kolo 60-70 km wiecej na baku.

Ostatnio W-wa - Bialystok - 1g 5 min - spalanie z baku wyszlo mi 11,5 - przy konkretnym bucie ...

Przy normalnej jezdzie autostradowej i predkosci ok. 160-180 kolo 10

Spalanie z baku ... bo komputer tak jak mowisz =maly= oszukuje , u mnie pomiedzy 0,5-1 l

Kolejna osoba , ktora jest uzytkownikiem tego silnika i popiera moje bajdolenie ...

Panowie , wezcie na klate i subiektywnie przyjmijcie z pokora , ze nie kazdy czlowiek to oszust i klamca :)

Opublikowano

Posluchajcie jeden z drugim ...

Mozecie sie wyzywac do woli ... forum wszystko przyjmie ...

Jestescie tak smieszni w tej swojej "forumowej" rzeczywistosci , ze az mi was zal ...

Niestety , zmuszacie mnie do tego zebym postepowal tak jak wy ... Zeby inni ludzie zobaczyli , ze wasze posty , zyciowe madrosci i inne "subiektywne opinie" sa za przeproszeniem g... warte ... I nie skoncze tej dyskusji dopoki wy jej nie skonczycie !!!

Teksty w stylu "posluchaj buraku ..." to naprawde swiadczy tylko i wylacznie o twoim poziomie kolego ... i otoczeniu w ktorym przebywasz :)

Mozesz mnie nazywac jak ci sie podoba ... nie robi to na mnie wrazenia ,to ty masz z tym problem :)

Poczytajcie teraz caly temat od poczatku ... nie daje wam to nic do myslenia ???

Tak wiem , komentarz z waszej strony " z toba trolu jest cos nie tak " ...

Slyszalem to juz ...

Nie odpuszcze dopoki nie zrozumiecie , ze poza waszym wyobrazeniem o swiecie jest jeszcze rzeczywistosc !!! Ktorej wyraznie nie znacie i zapewne nie poznacie !!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
I w tej rzeczywistości jest twoja odmienna wizja fizyki, która nie ma nic wspólnego z tą naukową? :mrgreen: Jak nie masz o czymś pojęcia to się nie wypowiadaj i nie manipuluj dalej bo niczym innym się nie zajmujesz do początku tego tematu. I zapewniam cię, że ludzie czytający cały ten temat zdecydowanie stwierdzą, że to co ty piszesz jest g...o warte a nie całej reszty forumowiczów. No ale pocieszaj się, przecież w końcu masz swoją "rzeczywistości". :mrgreen:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.