Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Spuściłem płyn z chłodnicy i zbiorniczka wyrównawczego, w bloku ciecz została. Następnie uruchomiłem silnik na około 5 min (wskazówka temperatury nie doszła do połowy), silnik w pewnym momencie zabrzmiał jak by miał zgasnąć i wtedy go wyłączyłem. Czy w tej sytacjii prawdopodobne jest uszkodzenie uszczelki pod głowicą/głowicy innych elementów silnika ? Po uzupełnieniu płynu i 30 min pracy silnik pracuje normalnie, górny wąż chłodnicy jest gorący i miekki, dolny zimny, temperatura dohodzi do pionu i nie ma odchyleń.

Pozdrawiam

Opublikowano
Po przejechaniu 40 km nie widzę żadnch niepokojących objawów, dolny wąż i chłodnica zagrzały się, węże nie są twarde temp silnika nie przekracza pionu. Mogę spać spokojnie ? :roll:
Opublikowano

Tak , pompa na sucho dostaje po jajach , ale pewnie się nie zdążyła zagrzać, zresztą jak i silnik.

Ps.

nie wazne i tak nie uzyska człowiek odpowiedz

Staszek nie narzekaj bo tyle porad co Ty to chyba nikt nie dostał.

Inna sprawa to jak nie będziesz zakładał nowych wątków tylko się podepniesz do istniejących to będziesz miał większe zrozumienie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.