Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Moim problem jak w temacie stała sie chłodnica.. Pewnego dnia podczas dosyc ostrej jazdy temperatura silnika wzrosla prawie pod czerwona kreske, natomiast gdy jezdze spokojnie temperatura jest w normie i wszystko by bylo w porządku gdyby nie minimalny stan wody w zbiorniczku wyrownawczym ,poniewaz z maksimum woda znika do minimum i na tym minium sie utrzymuje.Dolewajac wode po raz drugi zauwazylem ze woda zaczyna gwałtownie wyciekac z pod chłodnicy w tym samym czasie co dolewam , nie wiem co sie dzieje ,czy calkowicie jest ona zniszczona i nadaje sie tylko do wymiany czy po prostu jest to maly pierdoł dlatego pisze do was liczac ze pomozecie mi szybko rozwiazac ten problem, wklejam pierwsze zdj , na zdj zaznaczylem gdzie dokladnie zaczyna cieknac :)http://naforum.zapodaj.net/39d0ac692175.jpg.html Natomiast drugie zdj pokazuje mokre miejsce ,szczerzze nie wiem czy to od chlodnicy. chyba musialo sie przelac jakos podczas dolewania tej wody..bo bylo goraco a tam woda byla.. Zaznaczam ze dolewajac wody silnik nie byl uruchomiony. wyciek nastapil samoczynie http://naforum.zapodaj.net/9b89e491e5c4.jpg.html :cry:
Opublikowano
Czy napewno jest to chlodnica?na tym drugim zdjeciu widac chyba ze to z zaworka cieknie,nie bawiles sie nim?moze on nie trzyma?dziwne troche bo na zgaszonyn cieknie jak dolewasz a na goracym robi cisnienie to powinno bardziej kapac,a jak masz min.wody to jak z tym kapaniem?
Opublikowano
Zaczyna uciekac Z POD chlodnicy czyli tam gdzies za tym niebieskim korkiem , lecialo ciurkiem ,tak to wygladalo jakby tam jakas srubka wypadla od dolu co w to watpie. uciekała dosyc krotko jakies 4 sekundy.. Uciekac zaczyna podczas gdy dolewam ja do maximum na postoju , nie rozumiem tego . odpowieczalem ją na właczonym silniku odkrecajac tą srube przy zbiorniczku na gorze , Sory ze nie potrafie tego wyjasnic w bardziej jasny sposob ale jestem poczatkujacym i na razie co wymienilem w niej to tylko stacyjke :)
Opublikowano
wyjasnie to tak; dolewajac wode na wylaczonym silniku do maximum uciekło mi dolem z 20% natomiast wiem ze jak pojade gdzies to poziom wody spadnie do minimum i na tym minimum jakos sie ona utrzymuje
Opublikowano
A po jezdzie ile musisz dolac?bo ty masz tam chyba plywak w zbiorniczku i on moze pokazywac min.a moze brakowac sporo.
Opublikowano
Ja bym wykrecil zbiorniczek i go sprawdzil bo one lubia pekac,moze jest walniety i plyn ucieka a ponizej pekniecia juz nie da rady bo nie ma cisnienia w ukladzie a w czasie jazdy zrobi i wydmuchuje, splywa po chlodnicy i wydaje sie ze to jej wina.
Opublikowano

W zbiorniczku spada do minimum i dalej juz nie spadnie ale nadal plyn moze ubywac z chlodnicy. Dolewasz plyn do zbiorniczka i wchodzi niewiele a tak naprawde masz zapowietrzony uklad. Czasam jest tak ze juz wiecej nie wchodzi do zbiorniczka a jak sie odpowietrzy to jeszcze 4 litry wejda.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Beny weź się w garść i dokładnie sprawdź gdzie jest wyciek bo my tego nie zrobimy , możne cieknąć z 10 miejsc.

Jak by Ci ciekło z pod spodu chłodnicy to cały układ miał byś pusty, najbardziej prawdopodobne to jest że to zbiorniczek puszcza.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam sory ze dopiero teraz sie odzywam ale wczesniej nie moglem z powodu braku czasu.. w sobote przy okazji gdy bede zmianial zderzak chce sie jej blizej przyjzec . macie jakas propozycje co moze z nią byc. ostatnio odpalajac ja patrzylem czy gdzies ta woda kapie nawet karton podlozylem, wycieku nie widzialem dzisiaj patrzac woda jednak troche ubyła. Mozliwe jest ze woda sie przedostaje do silnika jakos?
Opublikowano
Noo mozliwe,przez przepalona uszczelke pod glowica tak jak u mnie bylo,ale z tych zdjec widac ze ci ucieka na zewnatrz.a takie pytanie mam,czytales posty wyzej napisane bo tam jest cos napisane na ten temat,a pekniecia golym okiem nie wyczaisz,najlepiej lej wode do oporu i patrz co sie bedzie dzialo.