Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce przelozyc fotel sportowe do siebie gdzie mam zwykle stolki ale podgrzewane. Fotele ktore chce kupic nie sa grzane.

Czy mata grzewcza bedzie pasowac ze zwyklych stolkow do komfortow? Fotele takie same, roznia sie tylko tym ze moje to zwykle a te sa sportowe

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano
Wydaje mi się że maty grzewcze powinny pasować. Ale nigdy nie robiłem takiej przekładki więc pewności 100% nie mam.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Da sie jakos sprawdzic na stronie OEM czy maty maja taki sam numer?
Opublikowano
Da sie jakos sprawdzic na stronie OEM czy maty maja taki sam numer?

Wejdź na bmwstore i sprawdź czy maty są te same w zwykłych i sportowych fotelach.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

Ta wysuwana część raczej nie ma prawa działać jak będzie mata od zwykłych.

Poza tym czy wymiana samej maty jest możliwa bez prucia fotela? Pytam się bo ostatnio znajomemu w 5GT padła mata grzewcza, i wymieniali cały fotel.

Opublikowano
Ta wysuwana część raczej nie ma prawa działać jak będzie mata od zwykłych.

Poza tym czy wymiana samej maty jest możliwa bez prucia fotela? Pytam się bo ostatnio znajomemu w 5GT padła mata grzewcza, i wymieniali cały fotel.

Bo ta wysuwana część nie jest wcale grzana :shock: Tak bo lepiej wymienić cały fotel jak klienta stać niż wymienić samą matę grzewczą, skoro jest to część wymienna to dlaczego nie wymienić jak się zepsuła, fotel oddajesz do speca i Ci przełoży matę profi że nie będzie śladu :D

Opublikowano
Jaki moze byc koszt przelozenia maty grzewczej?
Opublikowano
Jaki moze byc koszt przelozenia maty grzewczej?

Szczerze nie mam pojęcia bo jeszcze nie zlecałem nikomu takiej roboty ale myślę że nie powinno być szczególnie drogo :)

Poszukaj w okolicy tapicera samochodowego i zapytaj, na pewno cena nie powinna zwalić Cię z nóg :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie.

w sobotę przełożyłem zakupione od forumowego kolegi fotele w mojej E91.

Miałem zwykłe materiałowe podgrzewane a zakupiłem sportowe z regulacja ręczną, podgrzewane materiałowe.

Wszystkie kostki pasowały, ale pomimo odłączenia akumulatora wyświetla się błąd poduszek.

Mam nadzieje że uda się go skasować.

Ogrzewanie działa bez problemu.

Większym problemem jest to że nie działa pompowanie boczków.

Ma ktoś gotowe rozwiązanie tego problemu ?

Opublikowano

ile dales za fotele ? :P

Boczki musisz podpiac do pradu, najszybciej bedzie jak sie wepniesz do modulu grzanych dup

• Członkowie klubu
Opublikowano
Witajcie.

Wszystkie kostki pasowały, ale pomimo odłączenia akumulatora wyświetla się błąd poduszek.

Mam nadzieje że uda się go skasować.

Ogrzewanie działa bez problemu.

Większym problemem jest to że nie działa pompowanie boczków.

Ma ktoś gotowe rozwiązanie tego problemu ?

Podłącz pod kompa i skasuj błąd, jeśli nie pomoże to pokaże co jest problemem - u mnie po wymianie foteli mata zajętości pasażera była "jakaś niekumata" i musiałem przełożyć moją ze starego fotela.

Pompowanie boczków potrzebuje zasilania i jak powiedział bezel141 - trzeba podpiąć przewód prowadzący do boczków do zasilania, masę też. To co potrzebują boczki znajdziesz na kostce fotela. Zasilanie boczków pewnie wychodzi na fotel z pinu 4 lub 7 a masa do boczków pin 13. Grzanie foteli zapewne dochodzi do pinów 8 (masa) i 9 (zasilanie).

Pozdrawiam

Matrix2013

Opublikowano

Kurcze gdzie wy znajdujecie te fotele sporty ...

szukalem jakis czas temu na niemieckich aukcjach, to jak cos znalazlem to chcieli 600€ za komplet min. :duh:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
ile dales za fotele ? :P

Boczki musisz podpiać do pradu, najszybciej bedzie jak sie wepniesz do modulu grzanych dup

Dałem 1000 zł.

jeden z forumowiczów zmieniał na skórzane więc wysłałem PW i udało się kupić.

Kontrolka poduszki już się nie pali, kostkę źle wpiąłem.

Fajnie że tapicerka pasowała to zmieniłem tylko przód i gotowe.

teraz muszę sprzedać swoje stare.

Teraz na łukach tyłek nie spada z fotela.

Różnica w stosunki do zwykłych jest kolosalna.

Opublikowano

szukalem jakis czas temu na niemieckich aukcjach, to jak cos znalazlem to chcieli 600€ za komplet min. :duh:

Jak potrzebujesz foteli sportowych skóra dakota czarna, pełna elektryka bez regulacji lędźwi to niebawem będę miał na sprzedaż swoje to możemy się dogadać co do ceny. :)

Opublikowano

Jak potrzebujesz foteli sportowych skóra dakota czarna, pełna elektryka bez regulacji lędźwi to niebawem będę miał na sprzedaż swoje to możemy się dogadać co do ceny. :)

poszlo info na priv.

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

• Członkowie klubu
Opublikowano
... A ja mam kompletne(wszystko co potrzeba po stronie foteli) pompowanie lędźwi do foteli. Pasują do standardów i sportów. Tak jakby co ;)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zmieniłem zwykłe fotele (bez podgrzewania, manualne) na sporty w takiej samej konfiguracji (czyli bez grzania, manualne), ale w sportach dochodzą pompowane boczki które nie działają i chciałbym je podłączyć. Czy ktoś na terenie Warszawy/okolicy jest mi to w stanie ogarnąć (ew. zna kogoś takiego?)