Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie,

ja znów z pytaniem, a raczej dwoma.

1) Mam popsuty lewy przedni czujnik od PDC, a jak wiadomo są one połączone szeregowo, więc awaria jednego wyklucza działanie pozostałych. Czy jest to obojętne, jaki czujnik zamówię na allegro, czy jest jakaś różnica między np lewym a prawym?

I czy zamówić używany oryginał, czy lepiej nowy zamiennik Valeo?

2) Przy okazji: z jakiej firmy brać pasek klinowy? Bo słyszałem, że różnica między oryginałem, a tanim zamiennikiem jest taka, że ten drugi czasem piszczy przy odpalaniu. A więc z jakiej firmy ten pasek i wgl? Na allegro widziałem formy Flennor i Contitech.

Ktoś coś?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Czujniki PDC moim zdaniem są wszystkie takie same i czy zamontujesz lewy czy prawy nie ma różnicy z kupowaniem to inna bajka jak kupisz używany to też może być uszkodzony ale nie zawsze tak jest a jak kupisz nowy to masz pewność że będzie działać, natomiast co do paska to polecam ori bo po zakupie innego będzie możliwe piszczenie, jak nie chcesz ori to kup contitecha ale zwróć uwagę by pasek klinowy od środka posiadał specyficzny meszek który ma za zadanie eliminować piszczenie przy starcie silnika.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

właśnie na allegro nie widzę oryginalnego, a słyszałem właśnie, że ori jest najlepszy.

Pracuję w Monachium, w BMW, to tam podejdę i ze swoimi zniżkami kupię ten pasek :)

Opublikowano
właśnie na allegro nie widzę oryginalnego, a słyszałem właśnie, że ori jest najlepszy.

Pracuję w Monachium, w BMW, to tam podejdę i ze swoimi zniżkami kupię ten pasek :)

Pracujesz w BMW w Monachium i pytasz czy lepiej kupić z allegro czy ori :duh:

Ja nawet bym się nie zastanawiał tylko kupował ori jakbym miał takie zniżki jak ty to pewnie wszystko brałbym ori a nie zamienniki :)

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D