Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim BMW E60 520d 2008. Samochód stanął w trakcie jazdy, precyzyjniej tego nie opiszę, bo jechała nim kobieta. Przestał jechać i tyle. Rozrusznik kręci, ale samochód nie zapala.

Żaden błąd się nie wyświetla. Sprawdzałem kody błędów przez złącze OBD II, nie ma nic. Jakiś moduł z bluetooth i program Torque z androida. Do tego mam DIS do BMW, ale nie za bardzo wiem co z tym mogę zrobić, trochę się bawiłem coś się dało przeczytać, ale jak ktoś by miał poradę co do zrobienia czegoś w DIS to najlepiej jak napisze krok po kroku co zrobić.

Dalej, pompę paliwa sprawdzałem, strzeliło mi w twarz więc zakładam że działa. Filtr paliwa, wymieniony. Czy trzeba w komputerze zrobić jakieś odpowietrzanie układu? Ściągałem dodatkowo filtr powietrza i sprawdzałem czy zasysa powietrze i z tym jest cienko, zakładam że powinien mocno ssać, podczas kręcenia.

Jakieś wskazówki co można jeszcze sprawdzić? Słyszałem, że może być problem z immobilajzerem i że trzeba w komputerze go zsynchronizować, wydaje mi się że to zrobiłem, ale nie jestem pewny.

Z góry dziękuję za wszystkie porady.