Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ! Proszę o pomoc , moja e46 ma obniżenie na MTSach z przodu -4 i z tyłu -2 , jak szerokie koło mogę wsadzić żeby nie obcierało ? :shock:

Może ktoś spotkał sie z tym problemem. Obecnie mam 205/55/16 i bardzo się chowają , więc przymierzam się do np. 225 lub 235 , ewentualnie 215 + dystans . :roll:

Edytowane przez Boniek1993
Opublikowano
Daj większą fele,będzie jeszcze ładniej sie prezentowała. 205 a 235 to teoretycznie tylko 3 cm ale dużej różnicy nie widać. Na tył dystanse mozesz dać,z przodu koła mogą troche obcierać
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popraw tytuł, bo temat poleci do kosza.

Istotne jest odsadzenie i szerokość felgi a nie szerkość opony, przy seryjnym et47 i feldze 7 cali możesz dać dystanse po 20mm na stronę na każde koło, ale to już max, proponowałbym celować w felgi od e90 z et31 i będzie idealnie bez dystansów, przy 16x7 będzie jeszcze trochę miejsca a 17x8 już wypełni nadkola.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dzięki panowie za pomoc :D Bardzo cenne informacje :cool2:

Te moje 205 ,7Jx16 i tak raczej pójdą na zimówki więc pewnie spróbuje wsadzić jakąś 225/40/18 i wtedy pokombinuje z ewentualnymi dystansami (1 cm).

Opublikowano

Mam u siebie przód -30, tył -20..25.

Auto stoi na ori felgach w rozmiarach przód 18J8 ET47 i tył 18J8,5 ET50.

Na felgi założone są opony przód 225/40R18, tył 255/35R18 i jak dotąd nic mi nie obtarło.