Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć,

Szukam lusterka bocznego. Dzisiaj byłem po jednno, ale okazało się, że jest mniejsze od tego co mam.

Fotochrom jest szerszy od normalnego, czy są jakieś inne zależności? Automatycznie składane, czy podgrzewane? Przed i po-lifty różniły się?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te kanciaste to zwykła regulacja z podgrzewaniem

Te bardziej opływowe to fotochromy składane.

Ogólnie zorientujesz się po liczbie przewodów, mogę się mylić, ale 6 ma standardowe, z pamięcią ma 8, foto+składanie ma chyba 12.

Opublikowano

Są mniejsze i większe oraz M5. To jeśli chodzi o kształt.

A wyposażenie, to już zależne od tego co masz - z fotochromem i bez, elektrycznie regulowane, elektrycznie składane, z pamięcią.

Ja miałem fotochromy, ale oczywiście wylały się, więc wymieniłem na zwykłe asferyczne niebieskie. Fotochromów nie ryzykowałbym, bo co chwilę słyszę, że komuś ukradli. Wewnętrzne co innego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio ktoś mi przychaczył prawe lusterko i wyszło, że ktoś je zamontował na blachowkręty po urwaniu prawdopodobnie i pewnie przy okazji wymienił wkład na zwykły :evil: a, że wszystki pozostałe mam fotochromy, to to też takie będzie ;)

Jeszcze pytanie, są wtyczki 5 i 12 pin z tego co się rozglądałem. Czy 12 pin da radę podłączyć jeśli teraz mam 5 pin i odwrotnie? Czy muszę rozłożyć i sprawdzać jakie kostki siedzą?

Fotochrom mam zakodowany w VIN też więc to jest napewno. Mam też guzik na sterowaniu szyb od składania lusterek, ale lewe składa się ręcznie, a prawe obecnie wcale (bo jest na blachowkrętach ;) ) ale czy po tym można poznać ile pin mam? Czy to jest niezależne i każdy panel sterowania ma opcje składania lusterek, nie wżne czy jest mechanizm?