Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem w swoim autku BMW E90 320d.

Otóż pewnego razu podczas jazdy poczułem jak autko po wciśnięciu pedału straciło moc ale to trwało zaledwie kilka sekund. Natomiast w tamtym tygodniu przy wyprzedzaniu przy ok 3000 obr/min straciło moc ( do setki w ok 25 sekund) i to na czas stały. Z tym że z turbiną wszystko jest ok. Po podpięciu pod komputer wyskoczył błąd ( który nie idzie skasować w żaden sposób) 44CC - Nastawnik ciśnienia ładowania ( Komponent uszkodzony). Po wymontowaniu sterownika od turbiny i oddaniu do regeneracji dostałem informację że wszystko ze sterownikiem jest ok.

Gdzie szukać dalej problemu??

Opublikowano
ewidentne przeładowanie , jeśli stwierdzili że servo jest dobre i o ile mają rację być może geometria jest zapieczona i łopatki nie są w stanie wykonać ruchu .

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Ja płaciłem za wymianę tych łopatek na nowe coś koło 600zł z montażem/demontażem.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł