Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na klapie mam naklejkę z logo Apple po poprzednim właścicielu, w warsztacie jakiś geniusz przykleił kartkę taśmą klejąca do drzwi, na szybie mam od wewnątrz stare winiety. Jak to usunąć? Czym zmyć resztki kleju, żeby nie uszkodzic lakieru, ani nie zmatowic szyby?
Opublikowano
szyby nie zmatowisz niczym, no chyba, że papierem ściernym. Z szyby wszystko zejdzie pod wpływem acetonu i to najlepsze rozwiązanie. Z lakieru - cóż, tutaj różnie. Najlepszy pod względem bezpieczeństwa jest izopropanol, ewentualnie benzyna ekstrakcyjna.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Winiety spróbuj podgrzać suszarką podobnie naklejki, resztki kleju benzyną ekstrakcyjną lub rozpuszczalnikiem, z szyby możesz jeszcze próbować żyletką lub czymś podobnym :)
Opublikowano

może być nożyk do tapet, ten z łamanymi końcówkami ostrza, a potem płynem do mycia szyb, zabrało mi to raptem 10-15 min. :cool2:

najlepiej w ostrym słońcu żeby temp. pomogła

Opublikowano
Miałem problem z naklejką M pakietu oraz jakimis naklejkami na szybach. Suszareczka, potem ciepla woda z mydlem - w przypadku szyb. A co do lakieru, to rowniez suszareczka, jak najcieplejsza i jak najmocniejsza dmuchawka, i bankowo odejdzie, a jesli zostana Ci slady, to osobiscie odradzam tych benzyn roznych i innych, kolega robi na lakierni i mi mowil, ze moze Ci to zmatowic lakier. Sugerowalbym zwyczajny plyn/ paste polerska i spolerowac ten element :) U mnie podzialalo.
Opublikowano
u mnie klej od taśmy na lakierze usuwałem wd 40, ściereczką z mikrofibry i zeszło gładziutko, że nie ma śladu.