Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam silnik m431.9TU w mojej 3jce skończył sie , czy zamiast owego trudno dostepnego i awaryjnego motoru można wsadzić słupek z 1,8 (np z e36) nie zmieniajac reszty osprzetu ?Jakie są róznice ? Pozdrawiam
Opublikowano
nie wiem na jaki zajechany egzemplarz trafiłeś ale moje m43TU od ponad 4 lat śmiga jak messerschmitt, wg mnie to bardzo prosty i nieawaryjny silnik, po drodze padł tylko alternator jeśli można go podciągnąć pod zagadnienie "silnik" . Może jeszcze ktoś sie wypowie
Opublikowano
Ja jeżdżę 6 lat ok 60kkm bez awaryjnie chyba, że wyciek z pod podstawy filtra oleju i delikatny spod pokrywy zaworów ( uszczelkę dziś wymieniłem) można nazwać awarią. Również uważam, że to prosta niewyżyłowana bezawaryjna jednostka. Więc jeśli nie znajdziesz info kup sobie taką samą i jak nie trafisz na bubla to będzie ok. Bo z każdym silnikiem możesz trafić na bubla.
Opublikowano
Mój silnik jest zajechany.Panewki na pierwszych dwóch cylindrach obrócone.Ja nie pytam czy ten silnik jest awaryjny czy nie,jednak troche na jego temat czytałem,przeglądalem ogłoszenia gdzie mozna kupić pare takich silników własnie z obróconymi panewkami co chyba przypadkiem nie jest.Pytam o możliwosc zastapienia innym silnikiem mając jednak nadzieje że w końcu znajde w pobliżu siebie jakiś silnik który bede mógł odpalic i posluchac przed zakupem.
Opublikowano
Słuchaj na realoem.com czy bmwstore.pl masz dokładne katalogi samochodów z częściami nr części, opisami porównaj wyposażenie silników i zobaczysz czy jest w tych modelach to samo i co ewentualnie trzeba by zmienić. Jak wybierzesz np komp i klikniesz w jego nr katalogowy to ci się wyświetli do jakich jeszcze modeli pasuje i tym sposobem posprawdzasz czy np osprzęt jest ten sam.