Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema. Mam problem z nawiewem. Mianowicie gdy włączę nawiew (lub klime) dmucha mi z dołu ciepłem (jak już się nagrzeje silnik). I niezależnie czy ustawię maksymalnie niską temperaturę, czy wyłączę dolny nawiew. Ciągle wieje mi ciepłem;/ O co ho?
Opublikowano
Może jakiś czujnik temp siadł, lub może silniczki które otwierają klapki z powietrzem? A na kokpicie nie masz ustawionego czasami ciepłego nawiewu ?
Opublikowano
Ja kiedyś miałem podobną sytuację, że z pod szyby leciało mi ciepłe ale to jednorazowo i już się później nie pojawiło. W ogóle miałem kiedyś też sytuację że klima nie chciała się włączyć, jeździłem bez przez cały dzień latem, a na koniec dnia włączyła się normalnie i już się nie powtórzyło. Różne rzeczy się czasami dzieją, ale jak to stała sprawa to może do jakiegoś speca trza dać
Opublikowano
sprawdź pokrętło między środkowymi kratkami nawiewu. Masz tam regulaję (pokrętło takie pionowe, góra/dół) ciepło/zimno, przekręć do niebieskiego, może pomoże
Opublikowano
Mam wszystkie pokrętła ustawione na zimno. Chyba Udam się do speca:) a tak na marginesie. Oddam tanio parę części do e46 sedan po lifcie: nerki, błotnik lewy przód (cały) i kratkę na maskę (pod spriskiwacze) :))
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poczytaj o elektrozaworze wody.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymieniałeś ostatnio filtry? Może po prostu Ci się zatkały bo dawno nie wymieniałeś? Może wystarczy tylko przeczyścić...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakie filtry? :duh:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Siema. Dawno się nie odzywałem bo nie miałem czasu ostatnio. Ale mniejsza z tym. Wczoraj z mechanikiem zabraliśmy się za te nawiewy. Elektrozawór wody był, jest i pewnie będzie w jak najlepszym porządku. Okazało się że to głupi bezpiecznik:D masakra. Bo wcześniej pół deski rozdzielczej wyjebaliśmy poszukując problemu. A tu proszę bezpiecznik trzeba było wymienic. Tak więc wszystko jest już ok. I pamiętajcie że nie zawsze diabeł taki straszny jak go malują:) a tak na marginesie mam elektrozawór wody do e46 2.0d po lifcie (kupiłem bo myślałem że w tym tkwi problem) sprawny oczywiście. 100pln
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Który bezpiecznik?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL