Skocz do zawartości

Moduł airbag e46 brak polaczenia z interfejsem

mundek1245

Rekomendowane odpowiedzi

witam, tak jak w temacie, zapaliła się kontrolka poduszki i mam taki problem iz podłączyłem już dwa komputery i z żadnego nie mogę połączyć sie ze sterownikiem poduszki. Jakiś pomysł co może być nie tak? Od razu mówię moje BMW jest z 99r i podłączyłem je już KTS-em i auto-come.

Autem, nie miałem żadnego wypadku, jeżdżę nim już 4 lata a kontrolka SRS zaświeciła mi się jakieś pól roku temu. Sam jestem mechanikiem, ale jak to mówią szewc w podartych butach chodzi, ale teraz postanowiłem się za to zabrać. Szczerze powiem modułu nawet nie ruszałem, przewody sprawdziłem i jest wszystko ok.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Witam Panowie,

mam podobny problem, jeszcze do niedawna bez problemu łączyłem się z modułem AIRBAG, a dzisiaj po odpaleniu auta kontrolka od poduszek nie zgasła i świeci się cały czas. Próbowałem sprawdzić co się dzieje przez połączenie interfejsem (wczesniej nie było zadnego problemu) ale ani INPA ani NCS nie łączy. Poniżej zdjęcie mojego modułu MRSZ3R.

http://i57.tinypic.com/9iscqu.jpg

Obstawiam, że padł sterownik. Zdemontowałem go już. Na co zwrócić uwagę szukając nowego? Czy wystarczy tylko wymienić na pasujący, czy należy jeszcze coś programować?

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

EDIT. Kupiłem moduł z tej aukcji http://allegro.pl/sterownik-sensor-modul-komputer-bmw-e46-x5-airbag-i4432800757.html

Według opisu powinien pasować. Miał ktoś z Was możliwość programować taki świeży moduł?