Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiecie może gdzie można kupić używane turbo do e91 320D 163KM w Poznaniu lub okolice?

2 dni temu mi padło a regeneracji nie chce bo nie robią tego na dobrych podzespołach, a nowa kosztuje 3800zł.

Szukam szrotu który ma w miarę zaufane części.

Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi. Z góry dzięki :cool2:

Opublikowano
Ostatnio sprawdzałem i trochę było mniej ale wąż od IC jest spocony. DPF chyba też mam do wymiany do mam brudną końcówkę wydechu. po umyciu tak po 2 dniach jest okopcona.
Opublikowano
Ostatnio sprawdzałem i trochę było mniej ale wąż od IC jest spocony. DPF chyba też mam do wymiany do mam brudną końcówkę wydechu. po umyciu tak po 2 dniach jest okopcona.

O ile masz w ogóle dpf jak jest okopcona końcówka :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak jest dpf zapchany to jest czarny jak go niema to tez czarny :D Ale lepiej jak go niema wogole.
Opublikowano

Pomimo że mam DPF też mi się lekko koncówka okopci, szczególnie przy ostrej jeździe.

Tak po 700km juz widac lekki nalot od srodka.

Mam juz tak od 40 tys km. I moim zdaniem DPF działa bardzo dobrze.

Niektórzy też tak mają.

A jak IC ci sie poci to moze przeczyscic oringi.Tak miałem w E46 i po wyczyszczeniu i ponownym zmontowaniu jeszcze 70tys km zrobiłem. No chyba ze po rozebraniu sporo oleju wylejesz, to wtedy trzeba myslec o turbo.