Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytalem wiele postów z tym tematem związanych i postanowiłem napisać nowy pytajac Was :

- przy jakim przebiegu wymieniono Wam przekladnie, bo stukały itd.?

Pytam bo aż niechce mi sie wierzyć, że taki element psuje się tak szybko i kosztuje tak dużo.

Ja mam 21000 km i juz cos puka stuka przy skreconych kołach na małych nierównościach.

:cry2:

XmaX
  • Odpowiedzi 235
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
sierpien 2011 produkcja - 35i - 51.5 tys km i 0 problemow.

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Najbardzej ..............a część auta. X3 ze stycznia 2011 ok 53000. Przekładnia wymieniana 2 razy co 20000, aktualnie stuka. Problem jest nierozwiązany, pojawia się już po kilku tysiącach. Dlaczego jest nierozwiązany? Bo podobno stuki niczym nie grożą, a część posiadaczy X3 ich nie słyszy [ mają 100000 i więcej].Dlatego dopóki nie sprzedam tego cuda przedłużam gwarancję. Amen
  • Moderatorzy
Opublikowano
Moja poprzednia F25 miała przy 19tys. wymieniona przekładnię :)
Opublikowano
zamówiłem nową x3. mam nadzieję, że coś poprawili w tej po lifcie i przekładnia jednak nie będzie częściej wymieniana niż olej w silniku... :duh:
[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Lift raczej nie objął zmiany przekładni... :cry:
Opublikowano
Wystarczy sprawdzic w RealOEM.

Kiedyś było tak:

Opublikowano
Nie łam się przekładnią, będziesz miał śliczny nowy wóz na gwarancji, a jak przekładnia poleci to chłopaki w ASO super się uwijają z robotą - trenują częściej niż mechanicy F1 zmianę kół przed sezonem:)
Opublikowano
Racja!!! :lol: ja chyba się nie doczekam autka!!! :twisted: :norty:
Opublikowano
U mnie produkcja czerwiec 2011 i wymieniłem przekładnie przy 33tys. km ale stukało juz poniżej 30 tys.
Opublikowano

Czytam to i aż głowa mnie boli.

no nic innego jak wymieniac i to tylko na gwarancji, no i oby sie nie skonczyla.

a jaki to pakiet trzeba dokupić by przy przedłużeniu gwaracji nawet po 3 lub 4 latach podlegała by taka przekladnia pod wymianę gwarancyjną? Jaki to koszt?

XmaX
Opublikowano
Moje auto ma 2 miesiące i 3000 km. Pukanie z lewej strony przy skręconych kołach podczas pokonywania drobnych nierówności pojawiło sie przy przebiegu ok 2000 km.
Opublikowano

Koszt przedłużenia gwarancji zależy od kilku czynników( rocznik, przebieg) mi na stronie BMW wyliczyli coś około 2700 zł.

Natomiast u dilera zapłaciłem 1700 zł. :D

Co do przekładni to wymieniałem w lutym 2013 przy przebiegu 42 tyś. Na dzień dzisiejszy mam przebieg 66 tyś. i zaczyna stukać :mad2:

Ja mam natomiast inny problem, wyświetla się komunikat, że za 2500 km jest serwis olejowy, więc dzwonie do serwisu, że chce zrobić przegląd teraz, bo za tydzień wyjeżdżam na wakacje i planuje zrobić około 4 tyś. km.

Niestety dopóki komunikat nie będzie na czerwono, nie mogą zrobić przeglądu w ramach pakietu serwisowego :evil:

Na razie umówiłem się na serwis na piątek, może do tego czasu zapali się na czerwono, ponoć jest taka możliwość jak do przeglądu jest poniżej 2 tyś. km. :evil:

• Moderatorzy
Opublikowano

By tanio wykupić przedłużoną gwarancje trzeba mieć pakiet serwisowy.

Wymiana oleju z pakietem teza od 2 tys. a było od 5tys pozostałego okresu :(

Opublikowano
Mnie pewnie nie będzie przeszkadzało (jeśli się pojawi) :wink: ,ale rozumiem ludzi ,którzy popłacili niemałe pieniądze za taką niedoróbkę...
Opublikowano
Jak będę chciał mieć stuki w aucie to kupię sobie dzięcioła. A tak na poważnie ,to do stuków można się przyzwyczaić. Ktoś gdzieś pisał ,że widział wymienioną przekładnię - podobno dobrze to nie wyglądało. Słyszałem o takim samym problemie w autach innych marek, więc chyba nie ma się czym przejmować.
Opublikowano
Dobra, dobra taniej kupiłeś... ale za darmo Ci nie dali :norty:

Jakby dali za darmo ,to wymieniłbym na własny koszt :D

Opublikowano
Obecna przekładnia na razie delikatnie puka, ale poprzednia też na początku tylko delikatnie pukała a po 2 mieś. waliła tak, że na zewnątrz było słychać :shock:
Opublikowano
By tanio wykupić przedłużoną gwarancje trzeba mieć pakiet serwisowy.

Wymiana oleju z pakietem teza od 2 tys. a było od 5tys pozostałego okresu :(

Wiem, też o tym dowiedziałem się rok temu serwisant wspomnial że ok 5tys km przed planowanym przez komputer a wczoraj powiedział ze Bmw zmienilo na 2 tys km. A tu plany wakacyjne i [BAD]. Źle to wyglada jak w trakcie gry zmienia się zasady.

XmaX
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie, czy po wymianie przekładni poprawiło się prowadzenie samochodu (stabliność) przy autostradowej jeździe z prędkością 130km/h -140km/h?
Opublikowano

Ja powiem szczerze że i przed wymianą jak i po wymianie auto idealnie prowadziło się na autostradzie nawet przy znacznie większych prędkościach niż 130-140:)

Ta moja nowa wydaje mi się nawet może i głośniejsza... ja już dam jej spokój :D

• 5 tygodni później...
Opublikowano
moje auto prowadziło się dobrze przed wymianą. wymieniłem przekładnie bo mi stukała przy jeździe po bruku. na autostradach osiągam 180 - 200