Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od sprawdzenia bezpiecznika, potem czy na zaciski klaksonu dochodzi napięcie, jeśli dochodzi to uwalony klakson, jeśli nie dochodzi to szukamy przerwy w obwodzie. Do klaksonu dostać też się chyba możesz po zdjęciu małego nadkola.
Opublikowano (edytowane)
Mógłbyś właśnie miernikiem sprawdzić (testem obwodu ) każdą piątkę choć dziwne, że nie ma bezpiecznika. Ewentualnie wymontuj klakson i sprawdź jak mówiłem. Edytowane przez zbyszek80
Opublikowano

To witaj w klubie klaksonów ... mi po lakierowaniu przedniego zderzaka u rzekomo najlepszego lakiernika w mieście, klaksony prychały/prykały/chrumkały jakby chciały a nie mogły ... okazało się, że jest w nich woda, po wylaniu przedmuchaniu wietrzeniu i opalaniu na słońcu nie doszły do siebie i dziś musiałem nówki(używki) za 50zł na "szrotixie" kupić.

Masakra.

Jeden jest po lewej, drugi po prawej ... niestety po tym moim papudraku nie wiem czy powinny być ustawione w dół czy w górę tymi wylotami.

Z góry dzięki jak ktoś pamięta i podpowie.

Opublikowano
... niestety po tym moim papudraku nie wiem czy powinny być ustawione w dół czy w górę tymi wylotami.

Z góry dzięki jak ktoś pamięta i podpowie.

Tu masz fotki kompletnych zderzaków na allegro. Mojego nie chce mi się zdejmować.

Powinno pomóc.

http://allegro.pl/bmw-e46-lift-zderzak-przod-przedni-kompletny-i4226379161.html

http://allegro.pl/zderzak-przod-bmw-e46-sedan-kombi-kompletny-lift-i4231578970.html

Opublikowano

Dzięki, jak naście dni temu na allegro lookałem po ogłoszeniu belek i klaksonów to leżały i ciężko było stwierdzić ... zależnie od położenia belki.

Dzięki, nie pomyślałem żeby cały zderzak looknąć :duh: :oops:

Pomogło, wszystko wiem - w dół, u mnie były ( i puki co są w górę ) po odbiorze od lakiernika - chyba ... już sam się zakręciłem ehh.

Opublikowano
No to jak masz ten 55 czy nie ? Ja też nie pamiętam ale to jakieś groszowe sprawy są więc nie problem.

Jak napisałem wyżej, mam przepalony jeden bezpiecznik. Jutro podjadę do sklepu i kupię dedykowany, chyba że mam do ASO się fatygować? :mrgreen: Muszę jeszcze przegrzebać bagażnik, bo wydaje mi się że widziałem fabryczne pudełko z zapasowymi bezpiecznikami. :roll:

• 2 tygodnie później...